Sănătate

Cum va arăta Institutul Regional de Oncologie Timișoara, acceptat la finanțare din PNRR

Proiectul Institutului de Oncologie Timișoara, realizat de Direcția de Sănătate Publică Timiș, cu sprijinul specialiștilor Ministerului Sănătății, a fost selectat pentru a fi finanțat în cadrul PNRR. Durata de implementare a acestui proiect este de 42 de luni.

Miercuri, 11 ianuarie 2023, unul din cele mai importante proiecte pentru regiunea de vest, “Institutul Regional de Oncologie Timișoara”, situat la ieșirea din Timișoara, pe Calea Torontalului, a fost fost acceptat la finanțare prin PNRR, în cadrul liniei de finanțare Infrastructura spitalicească publică nouă. Încheierea acestui stadiu procedural reprezintă un moment important care urmează a fi continuat prin demararea etapelor de execuție a obiectivului cu impact major pentru sănătatea publică.

Institutul de Oncologie Timișoara reprezintă o necesitate stringentă pentru sistemul sanitar regional în specialitatea oncologie, deoarece va polariza cazurile dificile și va oferi pacienților acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat. Acesta va furniza servicii spitalicești la standarde europene, generând servicii integrate și multidisciplinare (investigare, diagnosticare, tratament). Pacienții vor avea acces la servicii medicale eficiente și sigure, cu reducerea timpului de diagnosticare și a costurilor.

Unitatea va avea în dotare un sector îngrijiri medicale de spitalizare, un sector de diagnostic și tratament, un bloc operator, secție ATI, imagistică, chirurgie de zi, centru de primiri urgențe, laborator medicină nucleară, ambulator de specialitate, radioterapie. Facilitățile vor respecta standardele internaționale de calitate, izolare și siguranță.

Structura funcțională propusă va conține clădiri nZEB+ cu un consum de energie egal cu zero, toate paturile digitalizate, o secție ATI si un bloc operator cu digitalizare implementată.

Spitalul va avea un total de 250 paturi și 6 săli de operație.

Bugetul total (fără TVA) conform documentației tehnice este de 197.157.510,24 euro din care finanțarea prin PNRR de 80%. Durata de implementare a acestui proiect este de 42 de luni.

Proiectul a fost realizat de către o echipă din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș, cu sprijinul specialiștilor Ministerului Sănătății.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Universitatea Politehnica Timișoara şi Universitatea de Vest mai bifează un top internațional de specialitate

Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…

11 ore ago

Pregătiri pentru cea mai importantă competiţie de padel a finalului de an, Cupa României

Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…

12 ore ago

CJ Timiș a semnat contractele de execuție pentru reabilitarea a două școli speciale aflate în administrare

Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…

14 ore ago

TIMPARK anunță eliberarea abonamentelor de parcare pentru anul 2025

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…

15 ore ago

Primul camion confiscat pentru abandonul ilegal de deșeuri în Timișoara. Dominic Fritz: “Căzut în propria groapă ilegală de gunoi”

Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…

15 ore ago

Vine iarna! Vremea se înrăutăţeşte şi în Banat, unde va bate vântul cu putere

Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…

16 ore ago