Sănătate

Cum va arăta Institutul Regional de Oncologie Timișoara, acceptat la finanțare din PNRR

Proiectul Institutului de Oncologie Timișoara, realizat de Direcția de Sănătate Publică Timiș, cu sprijinul specialiștilor Ministerului Sănătății, a fost selectat pentru a fi finanțat în cadrul PNRR. Durata de implementare a acestui proiect este de 42 de luni.

Miercuri, 11 ianuarie 2023, unul din cele mai importante proiecte pentru regiunea de vest, “Institutul Regional de Oncologie Timișoara”, situat la ieșirea din Timișoara, pe Calea Torontalului, a fost fost acceptat la finanțare prin PNRR, în cadrul liniei de finanțare Infrastructura spitalicească publică nouă. Încheierea acestui stadiu procedural reprezintă un moment important care urmează a fi continuat prin demararea etapelor de execuție a obiectivului cu impact major pentru sănătatea publică.

Institutul de Oncologie Timișoara reprezintă o necesitate stringentă pentru sistemul sanitar regional în specialitatea oncologie, deoarece va polariza cazurile dificile și va oferi pacienților acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat. Acesta va furniza servicii spitalicești la standarde europene, generând servicii integrate și multidisciplinare (investigare, diagnosticare, tratament). Pacienții vor avea acces la servicii medicale eficiente și sigure, cu reducerea timpului de diagnosticare și a costurilor.

Unitatea va avea în dotare un sector îngrijiri medicale de spitalizare, un sector de diagnostic și tratament, un bloc operator, secție ATI, imagistică, chirurgie de zi, centru de primiri urgențe, laborator medicină nucleară, ambulator de specialitate, radioterapie. Facilitățile vor respecta standardele internaționale de calitate, izolare și siguranță.

Structura funcțională propusă va conține clădiri nZEB+ cu un consum de energie egal cu zero, toate paturile digitalizate, o secție ATI si un bloc operator cu digitalizare implementată.

Spitalul va avea un total de 250 paturi și 6 săli de operație.

Bugetul total (fără TVA) conform documentației tehnice este de 197.157.510,24 euro din care finanțarea prin PNRR de 80%. Durata de implementare a acestui proiect este de 42 de luni.

Proiectul a fost realizat de către o echipă din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș, cu sprijinul specialiștilor Ministerului Sănătății.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Echipa de minibaschet a Școlii Gimnaziale nr. 24 din Timișoara calificată la etapa finală a competiției național Cupa Campionii Viitorului ediția I

Sâmbătă, 18 mai 2024, a avut loc etapa interjudețeană de minibaschet mixt clasele III-IV ”Cupa…

2 minute ago

Liga 3. Ghiroda şi Politehnica, victorii înainte de barajul direct

În acest weekend s-a disputat ultima etapă din Liga 3. În seriile vestice, deznodământul era…

18 minute ago

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

3 ore ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

19 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

21 de ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

o zi ago