Administratie

Dominic Fritz e ”magnetic” pentru presa de afară. TM 2023 e subiectul discuțiilor purtate cu primarul Timișoarei

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că ”Zilele astea, Timișoara e din nou subiect pozitiv în presa internațională”. Mai multe publicații germane, franceze, elvețiene, dar și britanice, au relatat despre capitala Banatului, conform edilului șef.

El anunță pe Facebook despre faptul că, în aceste vremuri, îl caută ziariștii de peste tot. Desigur, subiectul la zi e Capitala Culturală.

”Mă caută jurnaliști de peste tot să le povestesc de Timișoara pe română, engleză, germană sau franceză. Capitala Culturală aduce constant echipe TV, posturi de radio, ziare și site-uri de călătorie. Toate vorbesc entuziasmant despre Timișoara ca o destinație ce nu trebuie ratată anul acesta. Mă bucur să văd că redescoperă tradiția și rădăcinile europene ale orașului, dar și faptul că ne dezvoltăm rapid și avem o viață culturală vibrantă”, a anunțat Fritz.

E oferă și o înșiruire a locurilor unde a apărut ca și promotor la TM 2023: “Timișoara – inima europeană a României” (SWR); ”Timișoara este definitiv europeană” (Deutschlandfunk Kultur); ”Cosmopolita Timișoara” (Ouest France); ”Timișoara este un centru urban prietenos care atrage sectorul creativ alături de instituții cultural importante din oraș, se mândrește cu arhitectura Secession și cu viața universitară”(portalul britanic “wanderlust”); “Timișoara vibrează, are succes economic și o moștenire culturală bogată (…). Este un oraș care respiră libertatea” (postul german ZDF); “Timișoara vrea anul acesta să strălucească în lumina diversității sale” (știrile principale din Austria, ORF).

Fritz mai spune că cei de la cotidianul britanic The Independent includ Timișoara în lista destinațiilor de city-break recomandate pentru anul acesta, alături de orașe ca Helsinki, Liverpool sau Miami.

”Interesul presei internaționale pentru Timișoara este o oportunitate istorică pentru noi. Prin promovarea internațională a Timisoarei redevenim magnet de prosperitate și creativitate și aducem vizitatori, investitori și studenți în oraș. Imaginea noastră ca oraș curajos, divers și inovator redefinește locul României pe harta Europei. Asta este miza acestui an”, mai spune primarul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

3 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

4 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

5 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

6 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

7 ore ago