Directorul general al Colterm, Petre Nenu, a abandonat prin demisie misiunea de a administra societatea de termoficare municipală, aflată în insolvență și supravegheată de instituții specializate. Este o știre ce-ar trebui să intereseze abonații, nu știu dacă mai sunt vreo 50.000 în toată Timișoara. Dar pentru că Colterm este în conștiința noastră nu numai o firmă ce prestează servicii și oferă agent termic, ci și un important instrument politic de mazilire a celor aflați în funcție, demisia directorului arată cumva că totul este o deșertăciune. Iar în lipsa unui plan prezentat de primărie despre cum se vrea repunerea pe picioare a sistemului în ipoteza falimentului Colterm, deșertăciunea asta se poate transforma în disperare pentru cei dependenți de această sursă de căldură.
Când primarul Fritz și-a „ruginit” zestrea de voturi după alegeri tocmai prin subiectul Colterm, lăsând să se înțeleagă că de la el pricepere sau neputință a lăsat școli, spitale sau mii de familii în frig, nu ca urmare a unei situații financiare dezastruoase la care au participat activ primarii de dinainte, era evident că la Timișoara s-a spart „buba” demonstrativ. Iarna următoare au urmat Ploieștiul, Bucureștiul, Constanța, Tr. Severin, spaime la Arad și multe-multe capitale județ fără să se dea atâta ochii peste cap a revoltă și deznădejde. Pe de altă parte, la fel de inexplicabilă este și agățarea asta de schema cu amprenta de carbon în timp ce țări occidentale verzi revin la industrii poluante ca urmare a crizei mondiale energetice, punându-se pe pauză reformele din sectorul energie-mediu.
Probabil că viceprimarul Cosmin Tabără nu e racordat la Colterm și nu disperă atât de tare. El rămâne cu judecata rece și spune: „Unul dintre oamenii cerebrali din Colterm, directorul general, a ales să plece prin o demisie care vine pe fondul unei temeri că se apropie 30 aprilie și nimeni nu-l asigură de existența fondurilor necesare achiziționării certificatelor EUA, riscul de a răspunde personal pentru neimplicarea altora în acest program”, a spus zilele trecute viceprimarul PNL. Dar dl. Cosmin Tabără nu e numai nebranșat la Colterm, paradoxal, el nu este branșat nici la o majoritate care să-i susțină și să-i justifice postul politic obținut după alegeri.
Dacă pentru viceprimarul Tabără a fi cerebral este să pleci dintr-o societate municipală, să abandonezi o treabă, inseamnă că acum noi descriem eșecul. Iar dacă ăsta e eșecul, o societate de termoficare fără perspective, nici falimentată, nici reorganizată, nici măcar abandonată pentru a face alta, atunci vorbim despre o boală cronică. E prea târziu pentru gesturi spectaculoase cu un an și jumătate înainte de alegeri, dar dacă e cerebral să pleci când e greu, întrebarea firească este de ce nu pleacă și Cosmin Tabără. Că poate îi este greu și dumnealui.
Asta e la prima vedere. La o a doua vedere vom observa că si dacă pleacă mai mulți, primarul Dominic Fritz, viceprimarii Ruben Lațcău și Cosmin Tabără, tot aia e, nu se rezolvă problema. Vom merge la anul la vot să alegem unul care n-are soluții astăzi pentru termoficarea centralizată (sau are și nu le povestește) și altul care nici el nu le are, nu le-a avut, n-a făcut nimic pentru o bună perspectivă a Colterm, ba mai mult, a mai și bătut câteva cuie în coșciugul societății cât a fost primar.
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…