Societatea clujeană Planwerk pare să fie de-a dreptul îndrăgostită de Timișoara. Pe lista proiectelor prestate de oraș se adaugă acum și cel pentru reorganizarea circulației și a spațiului public din zona străzii Proclamația de la Timișoara, pe care l-a câștigat în urmă cu câteva zile.
Pe SEAP a fost anunțat câștigătorul pentru licitația de desemnare a firmei care se va ocupa de prestarea de ”Servicii de proiectare (faza DALI) în vederea realizării si implementarii obiectivului de investitie „Reorganizare parcări și spațiu public Proclamația de la Timișoara”. Contractul fusese scos la licitație https://debanat.ro/2022/06/timpark-vrea-sa-schimbe-circulatia-rutiera-in-zona-magazinului-bega-strada-pacha-ar-urma-sa-devina-pietonala_371097.html dehttps://debanat.ro/2022/06/timpark-vrea-sa-schimbe-circulatia-rutiera-in-zona-magazinului-bega-strada-pacha-ar-urma-sa-devina-pietonala_371097.html mai mult timp de către defuncta Telpark, societatea care se ocupa de parcările din oraș, devenită ulterior parte a Societății de Drumuri Municipale și acum Serviciul Public De Interes Local Pentru Administrarea Parcarilor Publice Din Municipiul Timișoara-Timpark.
Planwerk nu este deloc străină de contractele cu Timișoara. Aceasta a lucrat o veșnicie și deocamdată degeaba la realizarea unui nou Plan Urbanistic General al orașului, iar acum derulează proiectarea pentru proiectu imens de reabilitare a zonei urbane Traian.
Pentru minicontractul (comparativ cu celelalte) pentru Proclamația de la Timișoara, Planwerk va primi suma de 246.900 de lei.
”Serviciile de proiectare pentru realizare DALI vor urmări: – reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto şi a parcărilor) prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, descongestionând circulația, crearea de noi spații verzi – intervenții menite să crească calitatea vieții cetățenilor Timișoarei. Punerea în valoare a zonei din punct de vedere al spațiului public, turistic și comercial, vor fi realizate printr-un concept unitar de dezvoltare, original din punct de vedere arhitectural, prietenos cu mediu, determinând un stil de viață sănătos al cetățenilor și al turiștilor care vizitează zona reconfigurată; – o administrare mai bună a domeniului public din zona de intervenție (smart city interventions printr-o corelare a intervențiilor asupra infrastructurii publice, spațiului verde, tehnologii inteligente); – punerea în valoare a potențialului istoric şi arhitectural al clădirilor, implicit a turismului din zonă; – dezvoltarea și stimularea activității economice prin încurajarea deschiderii structurilor de afaceri în zona de intervenție vizată”, se spune în contractul semnat.
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…