Politica

Omul politic Dominic Fritz a analizat rezultatele alegerilor din Austria Inferioară: ” Strategia anti-Schengen nu i-a ieșit”

Ideea de a copia ideile unui partid extremist, la pachet cu rezultatul de a te pune prost cu întreaga Europă, nu au avut efectul scontat pentru cancelarul austriac, a comentat Dominic Fritz situația alegerilor din Austria Inferioară, acolo unde Nehammer a dorit obținerea unui număr ridicat de voturi, bazându-se pe blocarea accesului României în Schengen.

Luni dimineața, Dominic Fritz nu a mai fost, pentru câteva minute, primar în primul rând, ci om politic. El a analizat situația rezultatelor alegerilor din Austria Inferioară și, cu abilitate, le-a dat … sfaturi și adversarilor săi politici.

Strategia anti-Schengen nu i-a ieșit: partidul cancelarului austriac, ÖVP, a luat ieri la alegerile regionale din Niederösterreich cel mai mic număr de voturi din istorie. Partidul de extremă dreaptă, FPÖ, pe care cancelarul a încercat să-l imite cu atacul său împotriva aderării României și a Bulgariei la Schengen, a avut cel mai bun rezultat din istorie (aproape și-a dublat voturile). Deci nu prea a meritat să arunce în aer relațiile cu România și restul Europei dintr-un cinic calcul electoral”, a analizat Fritz alegerile austriece.

Voalat, el dă sfaturi și celor cu care se luptă politic în România.

”Lecția? Atunci când copiezi ideile și limbajul unui partid extremist, nu-i furi voturi, ci doar îl crești și mai mult.  Acum e momentul pentru Guvernul Austriei să ofere poporului austriac soluții reale pentru o economie mai puternică în loc de populism anti-românesc și anti-european. Soluția pentru o Europă mai prosperă, cu un câștig economic real atât pentru Austria cât și pentru România, este aderarea tuturor țărilor UE la Schengen”, a mai scris, luni dimineața, Dominic Fritz.

Postarea sa se încheie cu un mesaj, probabil adresat chiar lui Nehammer, dar care, în mod sigur, va fi înțeles și de mare parte dintre fanii primarului Timișoarei, cunoscut fiind numărul mare al vorbitorilor de limbă germană din Banat: ”Schengen jetzt, Herr Bundeskanzler!”.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

5 minute ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

56 de minute ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

2 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

6 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

7 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

8 ore ago