Administratie

Tot mai mulţi timişoreni aleg online-ul. Dominic Fritz: “Eliminăm drumurile inutile la primărie dar și proceduri birocratice”

Primarul Dominic Fritz afirmă că, de la începutul anului, tot mai mulți timișoreni folosesc serviciile online introduse şi îmbunătăţite de municipalitate. El a calculat că, doar în acest an, datorită digitalizării, timişorenii au făcut cu 20.000 de drumuri mai puţin la ghişee, preferând plăţile online.

 Dominic Fritz dă şi câteva date în acest sens. Astfel, jumătate din cei care și-au cumpărat abonamente de parcare anul acesta au ales online-ul în locul statului la coadă, fiind 10.000 de abonamente vândute online în 2023. De asemenea, jumătate din cei care și-au plătit impozitul în prima zi de încasare au ales online-ul și nu tradiționalul ghișeu de la Poștă sau de la Direcția Fiscală.

“De săptămâna trecută, avem o aplicație de plată a impozitelor locale mult mai accesibilă și, în sfârșit, persoanele fizice nu mai trebuie să meargă la Direcția Fiscală să se înregistreze în sistem. Peste 3.500 de plătitori online doar în prima zi”, a afirmă Fritz.

Digitalizarea înseamnă şi mult mai puţine drumuri, a calculat primarul

“Peste 20.000 de drumuri mai puțin făcute la ghișeele Primăriei, de la începutul anului. Unul din efectele digitalizarii”, a continuat Fritz.

El mai spune că, fiind anul Capitalei Culturale, de săptămâna aceasta, cei care organizează spectacole sau activități culturale pot depune declarațiile și actele cerute de lege direct din fața calculatorului, fără să mai vină la ghișeu.

6.000 de timișoreni au folosit noua platformă de programări online de la evidența populației, în ultimele două săptămâni. Cei care își schimbă cartea de identitate, înregistrează nașterea copilului, au nevoie de duplicate după certificate de naștere, de căsătorie sau alte acte de stare civilă au de anul acesta o platformă îmbunătățită pentru programări online. Am început cu digitalizarea celor mai folosite servicii de către timișoreni, cele care generează cele mai multe drumuri la ghișeu. Continuăm și cu celelalte. Eliminăm drumurile inutile la primărie dar și proceduri birocratice care vă consumă timpul fără rost”, a concluzionat primarul Timişoarei.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

9 minute ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

3 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

4 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

5 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

7 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

8 ore ago