Administratie

Viitoarea bază sportivă din zona Mircea cel Bătrân e cu aproape două milioane de lei mai scumpă

Viceprimarul Cosmin Tabără nu are cele mai bune vești legate de baza Costică Rădulescu, dar anunță că se merge înainte cu alta asemănătoare, de această dată finanțată de la bugetul local. Este vorba de cea din Mehala, din zona Mircea cel Bătrân, iar oficialul anunță că se fac pași pentru noua investiție.

Consiliul Local Timișoara va avea la vot un proiect referitor la ”aprobarea actualizării Devizului General-faza S.F. pentru obiectivul de investiție „Amenajare teren de fotbal situat în Timișoara, str. Mircea cel Bătrân, nr.114” .

Documentația pentru noua bază fusese aprobată în luna februarie a anului trecut.

”În prezent acest teren de fotbal din str. Mircea cel Bătrân, nr.114, nu are o utilizare concretă fiind într-o stare foarte degradată. Pe acest teren, se propune dezvoltarea infrastructurii sportive în zona de nord – vest a municipiului, prin realizarea unui teren de fotbal si construcții anexe noi, ce vor avea o structură modernă, o capacitate şi accesibilitate ridicată pentru populaţie, cu posibilitatea la adaptare ulterioară (folosire ca şi teren de rugby, piste de atletism, etc)”, se spune în documentația aferentă proiectului.

Baza se va ridica pe un teren de 8.927 metri pătrați. Aceasta va avea teren de fotbal, clădire administrativă (vestiarele sportive, grupurile sanitare, cabinetul medical, birou administrativ, sala multifuncțională, spațiu tehnic, depozitare și spațiu pentru menținerea siguranței), teren multifuncțional, zonă de crosfit, pistă de atletism, tribună, alei cu zonă verde și parcare. De asemenea, mai e proiectată și o parcare auto cu un număr de 25 de locuri utilizând atât terenul aferent proiectului cât și terenul (stradal) aflat în domeniul public. Terenul de fotbal va avea gazon artificial și va avea dimensiuni conform reglementărilor FIFA.

Inițial, valoarea investiției a fost de 6, 7 milioane de lei, inclusiv TVA. La propunerea firmei care se ocupă de proiect, suma nouă solicitată, ca urmare a majorării prețurilor, este de 9,3 milioane de lei, din care construcții montaj 7 milioane de lei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

12 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

13 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

19 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

19 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

20 de ore ago