Social

Creștere spectaculoasă a numărului de pașapoarte emise în Timiș

Serviciul Public Comunitar Pașapoarte din Timiș a avut din plin de lucru în cursul anului precedent. În anul 2022, Serviciul a emis un număr de 57.461 pașapoarte, cu 15.712 mai multe decât în 2021, a anunțat subprefectul de Timiș, Sorin Ionescu, care a participat la ședința de bilanț a instituției.

Numărul cererilor depuse pentru eliberarea unui pașaport simplu electronic a fost unul substanțial, de 53.972, iar numărul pașapoartelor emise pentru cetățenii români cu domiciliul în străinătate a fost de 1.187, din care 1.121 au fost pașapoarte simple electronice. În anul 2022 numărul pașapoartelor simple temporare a fost în ușoară scădere față de anul precedent, fiind emise 3.489, arată datele instituției.

Pașapoartele simple electronice pot fi livrate la domiciliul sau reședința solicitantului, astfel că în anul 2022 numărul pașapoartelor transmise prin curier a fost unul considerabil, și anume 1.407.

Din păcate, din cauza problemelor apărute la Serviciul Pașapoarte, activitatea punctelor de lucru mobile de preluare cereri pentru eliberare de pașapoarte electronice din Lugoj, Sânnicolau Mare, Deta și Jimbolia a fost sistată și pe parcursul anului 2022.

Pe linia constatării de falsuri sau alte infracțiuni de acest fel, în anul 2022 nu a fost înregistrat niciun astfel de caz.

”Îi felicit încă o dată, pe această cale, pe colegii din cadrul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte din cadrul Instituției Prefectului Județul Timiș, condus de Daniel Leahu, pentru munca depusă în multe condiții de program prelungit și pentru buna gestionare a soluționării unui număr enorm de cereri de eliberare a pașapoartelor într-o perioadă scurtă de timp”, a spus Ionescu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

3 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

7 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

7 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

8 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

8 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

8 ore ago