Sport

FOTO Cea mai nouă generaţie de arbitri din Timiş, gata de a intra în focurile competiţiilor fotbalistice

Recent s-a încheiat programul special de formare şi perfecţionare pentru arbitrii din Timiş, organizat de AJF. Diriguitorii fotbalului timişean au câştigat un proiect de finanţare pentru a ajuta în crearea unei noi generaţii de „cavaleri ai fluierului”, care să intre în joc cu lecţia cât mai bine învăţată.

Totul s-a terminat cu ceremonia de absolvire a programului de formare și perfecționare pentru arbitrii de fotbal organizat de Asociația Județeană de Fotbal Timiș. După o perioadă de trei luni de pregătire intensă, care a inclus atât aspecte teoretice, cât și sesiuni practice pe terenul de joc, cursurile s-au finalizat într-un cadru festiv în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș. La eveniment au participat toți arbitrii din județ, alături de colegii observatori de arbitri și delegați de joc.

Ceremonia a fost onorată de prezența reprezentanților sponsorilor proiectului, Giulia Neamțu și Adrian Iva de la Fundația Alber, precum și Dragoș Pop, de la Grupul Vivalia. O surpriză plăcută a ceremoniei a fost prezența președintelui Consiliului Județean Timiș, domnul Alin Nica, care a adresat câteva cuvinte cursanților.

Proiectul a oferit o pregătire săptămânală pentru peste 70 de cursanți. Aceștia au primit la finalul programului un kit de prezentare, care include un trening și un tricou. În plus, AJF a achiziționat din bugetul propriu un kit similar pentru toți cei 139 de arbitri din județ, în semn de apreciere pentru munca și dedicarea lor, în scopul uniformizării modului în care aceștia se vor prezenta la jocuri.

Proiectul câștigat de AJF/CJA Timiș, „Arbitrajul – de la pasiune la formare profesioală”, a fost un succes și a reprezentat un moment important pentru Asociația Județeană de Fotbal Timiș și pentru fotbalul din județul Timiș în general. Prin eforturile depuse de către organizatori, sponsorii proiectului și participanți, s-a reușit crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea abilităților și competențelor în domeniul arbitrajului de fotbal.

„Ne bucurăm că am avut sprijinul sponsorilor proiectului și sperăm că această colaborare va continua și în viitor. De asemenea, felicităm toți cei 70 de cursanți care au absolvit cu succes aceste cursuri și le dorim mult succes în cariera lor de arbitri de fotbal.

Ne exprimăm recunoștința față de toți cei implicați în acest proiect și ne reafirmăm angajamentul de a continua să sprijinim dezvoltarea fotbalului și a arbitrajului din județul Timiș”, a spus preşedintele AJF, Romeo Malac.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

49 de minute ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

4 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

4 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

4 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

5 ore ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

5 ore ago