Primăria Timişoara

Lista de la Primărie și verificările ISU. Dominic Fritz îi răspunde subprefectului Drăgănescu: ”Timișoara nu este unicul organizator al acestor evenimente”

Coincidență sau nu, miercuri pe zona pietonală din centrul Timișoarei a avut loc un amplu exercițiu în cadrul căruia reprezentanții Pompierilor au testat modul în care pot interveni dacă apare un incident în această parte a orașului unde circulația vehiculelor este restricționată. Luni, în cadrul Colegiului Prefectural, reprezentantul ISU Timiș spunea că nu ar fi primit o listă cu locațiile unde vor avea loc acțiuni în cadrul TM2023, deci nu știe dacă acestea sunt sau nu autorizate pentru protecția la incendiu.

Întrebarea legată de spațiile respective venise de la subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, iar răspunsul celor de la ISU a fost că o asemenea listă nu a fost primită de la primărie.
Ați primit această listă de la primărie, au fost verificate aceste locații și care prezintă riscurile cele mai mari? Sunt unele care nu sunt avizate pentru incendii sau care prezintă riscurile cele mai mari pentru incendii din punct de vedere a amplasării scenografiei etc?”, a întrebat atunci subprefectul Ovidiu Drăgănescu.
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a răspuns acestei întrebări, dar și la informațiile legate de lipsa unei liste cu locațiile. Primăria organizează doar o parte din acțiuni, iar spațiile utilizate la evenimente nu au apărut peste noapte, sunt chiar aceleași cu cele utilizate deja la numeroase acțiuni, spune Fritz.
Din partea celui care a întrebat nu este o neînțelegere… Timișoara nu este unicul organizator al acestor evenimente, noi, împreună cu ministerul Culturii și Consiliul Județean, organizăm aceste evenimente. Sunt foarte puține evenimente pe care noi le organizăm. Fiecare organizator de evenimente trebuie să se asigure că face aceste lucruri într-un mod legal și în spații legale. În același timp, nu e ca și cum acum s-au născut peste noapte noi locuri de evenimente. Evenimentele care au fost până acum vor fi și în continuare, doar că într-un ritm mai mare. Noi știm la Filarmonciă, la Multiplexity, de exemplu, toate spațiile sunt puse la punct.”, a răspuns Fritz.
Ei bine, nu trec decât câteva zile și (probabil) fără legătură cu întrebarea și răspunsul cu lista primăriei, miercuri în zona unde vor avea loc mare parte ale acțiunilor TM2023 au venit Pompierii. Din fericire, doar pentru un test.
Astăzi am făcut un test: pot intra pe pietonală, mașinile de pompieri sau ambulanță în caz de urgență? Am mers pregătiți să deblocăm orice acces. E o altfel de repetiție generală pe care o facem pentru a pregăti orașul pentru afluxul de participanți la evenimentele culturale în aer liber, începând cu weekendul de deschidere al Capitalei Culturale, 17-19 februarie”, a anunțat Friz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

2 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

2 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

2 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

2 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

4 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

4 ore ago