Administratie

Preşedintele Iohannis, întregul guvern şi zeci de oficiali din Europa şi România, aşteptaţi la deschiderea oficială a TM 2023

Peste exact două săptămîni, vineri, 17 februarie, va fi dat startul oficial al Programului “Timişoara Capitală Europeană a Culturii”. La eveniment sunt aşteptaţi preşedintele Klaus Iohannis, toţi membrii Guvernului, zeci de ambasadori şi oficiali din Europa şi România.

Mult a fost, puţin a rămas. Peste exact două săptămâni, pe data de 17 februarie, în Piaţa Unirii, va fi dat startul oficial al Programului “Timişoara Capitală Europeană a Culturii”. În weekendul de deschidere, timp de trei zile, 17, 18 şi 19 februarie, vor avea loc peste 130 de evenimente: concerte, spectacole, expoziții sau evenimente comunitare. (Programul complet aici.) Astfel că Timişoara va deveni o adevărată Mecca, nu doar pentru români, dar şi pentru oaspeţi venind din întreaga Europă. Programul Timişoara – Capitală Culturală, care se va desfăşura pe durata întregului an, însumând peste 1.000 de evenimente culturale, are o mare însemnătae nu doar pentru Capitala Banatului, ci pentru imaginea întregii Românii.

Ca atare, la deschiderea oficială au fost invitaţi, preşedintele României, Klaus Iohannis, toţi membrii Guvernului, zeci de ambasadori, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi alte oficialităţi din România şi Europa. De altfel, pe 13 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că programul „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” se va desfăşura sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Cu toate că invitaţia i-a fost reiterată de primarul Dominic Fritz, Iohannis nu a dat până acum un răspuns dacă va participa. De amintit că Timişoara este al doilea oraş din România care este Capitală Culturală Europeană, după Sibiu în 2007, atunci când primar al acestui fost burg german era Iohannis.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

8 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

10 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

11 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

11 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

11 ore ago