Principala poartă aeriană din vestul României oferă 800.000 de lei pentru găsirea unei firme care să se ocupe de cosirea ierbii de pe 136 de hectare și de tăierea lăstărișului de pe alte 35. Cerințele sunt clare, iarba de pe zonele de protecție, înierbate, ale aeroportului, trebuie să aibă înălțimea de maxim zece centimetri.
Unul dintre elementele infrastructurale cu semnificative implicaţii pentru siguranţa navigaţiei aeriene şi a securităţii în cadul Aeroportului International Timisoara îl reprezintă starea suprafeţelor înierbate din zonele de siguranţă şi securitate aeroportuară. Iar aceasta trebuie permanent întreținută. Dacă fostul director vorbea despre tocmirea unui proprietar de oi care să cosească gratis iarba, pe care să o folosească ulterior, actuala conducere caută o firmă specializată, pe care să o plătească.
”În perimetrul aeroportuar, vegetaţia se prezintă sub formă de lăstăriş (denumit porumbar) cu o înălţime aproximativă de 1-2 m, grosimea bazei este de aproximativ 2-3 cm, iar la vârf de 0,5-1 cm, şi sub formă de iarbă de sudan, care poate creşte până la o înălţime de 50-60 cm; iarba trebuie menţinută întotdeauna la o înălţime mai mică de 10 cm, conform regulamentelor de siguranţă şi securitate în vigoare. Pentru a respecta normele de siguranţă şi securitate în vigoare, este necesară îndepărtarea din zonele respective a vegetaţiei, precum şi menţinerea constantă a nivelului vegetaţiei arbacee, prin servicii de cosire a vegetaţiei şi de tocare a arbuştilor”, se spune în caietul de sarcini al licitației lansate pe SEAP.
Dimensiunea lucrărilor este semnificativă, sunt aproape 200 de hectare de suprafață de îngrijit, iar frecvența de cosire de patru ori pe an.
”Suprafeţe pentru cosire: aproximativ 136 hectare; – Suprafeţe pentru tocare: aproximativ 35 hectare. Servicii de cosire a vegetatiei: minim 1 ciclu/an, maxim 4 cicluri/an Servicii de tocare a arbustilor: minim 1 ciclu/an, maxim 2 cicluri/an Valoarea totala estimata a acordului-cadru: 800.000,00 lei fara TVA pentru 12 luni, astfel: – valoare estimata pentru cosirea a 136 hectare de vegetatie in min.1, max.4 cicluri/an este de 400.000 lei fara TVA – valoare estimata pentru tocare a 35 hectare de arbusti in min.1, max.2 cicluri/an este de 400.000 lei fara TVA – Estimarea cantitatilor care ar putea fi solicitate pe durata intregului acord-cadru: – Minim – un ciclu de cosire a vegetatiei – 100.000 lei fara TVA – Maxim – 4 cicluri de cosire – 400.000 lei fara TVA – Minim– un ciclu de tocare – 200.000 lei fara TVA – Maxim – 2 cicluri de tocare – 400.000 lei fara TVA Valoarea maxima estimata a acordului-cadru: 800.000,00 fara TVA, astfel: Valoarea minima estimata a acordului-cadru: 100.000,00 lei fara TVA Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent 300.000 lei fara TVA, constand in: – 1 ciclu de cosire a vegetatiei si 1 ciclu de tocare a arbuștilor”, se mai spune în caietul de sarcini.
Deşi a jucat într-un turneu demonstrativ înainte de Crăciun, Simona Halep va rămâne pentru încă…
Guvernul închide un punct de frontieră din Timiș, încă înainte ca acesta să fie deschis.…
Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, Primăria Timișoara a lansat în licitație proiectul pentru…
Administrația Bazinală de Apă Banat nu are prea multă putere atunci când se pune problema…
„De Crăciun, fii mai bun!”, este unul din îndemnurile pe care le tot auzim în…
Singurul campionat românesc masculin activ între Crăciun şi Anul Nou rămâne cel de baschet. Liga…