De ani bun de zile, municipalitatea timișoreană se chinuie să găsească o soluție ”fiabilă” de administrare a controversatei clădiri INCUBOXX, aflată în apropiere de Gara de Nord. La finalul acestei luni, clădirea rămâne fără administrator, așa că Primăria Timișoara s-a gândit la o soluție la îndemână pentru rezolvarea problemei administratorului.
Mai precis, Serviciul care se ocupă de o altă investiție a primăriei, clădirea CERC, ar urma să preia și INCUBOXX. Clădirea este construită în regim D+P+4E, având o suprafaţă desfăşurată de 6.311,75 mp, care au fost utilată şi dotată la standard europene, cu tehnică şi echipamente de ultimă generaţie, necesare funcţionării infrastructurii în parametrii optimi. Imobilul are spaţii de lucru, spaţii de întâlniri, seminarii şi conferinţe, birouri „all inclusive”, la fiecare etaj existând o arie utilă, precum şi spaţii pentru alimentaţie publică şi sport. Infrastructura de afaceri a fost echipată cu sisteme de comunicaţii de mare viteză (reţea intranet, acces internet) şi echipată cu mobilier şi dotări specifice.
Proiectul-mamă al INCUBOXX, “Infrastructură regională de afaceri şi inovare în sectorul IT&C”, a cărui implementare a început în data de 26.07.2011, a avut ca obiectiv general realizarea unei structuri locale de sprijinire a afacerilor pentru încurajarea iniţiativei antreprenoriale locale, într-un domeniu de importanţă strategic pentru îndeplinirea viziunii de dezvoltare a Polul de Creştere Timişoara – tehnologia informaţiei şi telecomunicaţii – în vederea dezvoltării durabile a mediului de afaceri din această zonă.
O altă investiție asemănătoare derulată de municipalitate a fost Centrului regional de competenţe şi dezvoltare a furnizorilor în sectorul Automotive” – CERC. Acesta a fost gestionat de un Serviciu Public de Administrare, un serviciu public, în subordinea Consiliului Local Timişoara, cu personalitate juridică, gestiune proprie.
Conform propunerii primăriei, acest Serviciu ar urma să preia și INCUBOXX în administrare. Clădirea a fost construită cu fonduri europene, dar permanent au fost probleme cu găsirea unei entități care să se ocupe cu administrarea acesteia. Într-o perioadă s-a încercat chiar și darea în administrare către o structură a Universității Politehnica. Propunerea va fi înaintată marți consilierilor locali, urmând să fie supusă votului.
Licitația pentru stabilirea firmei care se va ocupa de demolarea are un câștigător, anunță președintele…
În acest weekend, CSM Timișoara a fost gazda celui de-al doilea turneu zonal din cadrul…
Eveniment internațional de succes, desfășurat în Timișoara sub egida institutului de învățământ cu o istorie…
Pe șantierul noului drum care va oferi o legătură nouă pentru Timișoara spre autostrada A1,…
Asociația Verde de Banat a continuat plantarea de copaci la noua perdea forestieră de la…
Ridicarea celei de a patra clădiri din complexul imobiliar Xcity Towers, primul cartier de turnuri…