Primăria Timişoara

Dominic Fritz a primit Mărul de Aur, pentru Timișoara

Timișoara deține, de vineri, trofeul Mărul de Aur, acordat de către Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism – FIJET, pentru activitatea depusă în promovarea proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

Astfel, vineri, la Timișoara, Președintele Fijet, Tijani Haddad, aa oferit Trofeul „Mărul De Aur” primarului Dominic Fritz, ”în semn de recunoaștere a eforturilor municipalității, de promovare a Timișoarei ca destinație turistică, pe plan intern și internațional”.

”Este în primul rând un stimul să mergem mai de departe pe această cale și calea este să promovăm Timișoara cu tot cu istoria ei, cu valorile sale și cu potențialul său. Pentru că e e foarte important să ne facem vocea auzită și să ne facem imaginea văzută nu doar în România, ci peste tot în lume. Și această abordare de a lucra foarte mult pentru promovarea internațională a Timișoarei a fost recunoscută astăzi prin acest premiu. Nu este decât un simbol, dar ne este o încurajare, de fapt, să mergem mai departe pe acest drum. Vrem să poziționăm Timișoara ca un oraș european pe harta Europei și prin asta să contribuim și la promovarea României. Și în același timp vrem ca și românii să vină la Timișoara cu conștiință că nu o să găsească doar un oraș extraordinar din România, ci de fapt o să găsească un oraș cu adevărat european, care reprezintă valorile europene de secole”, a declarat primarul Dominc Fritz, după primirea trofeului.

Timișoara dobândește trofeul, alături de alte destinații din România premiate cu trofeul „Mărul de Aur”: Bucovina – 1975, Delta Dunării, Mărginimea Sibiului – 2009, Târgu Jiu – 2014 și Oradea – 2019. Considerat echivalentul premiului Oscar din cinematografie, „Mărul de Aur”, „Pomme d’Or” sau „Golden Apple” este acordat unei organizaţii, unui oraş sau unei personalităţi, în semn de recunoaştere a demersurilor pentru promovarea și dezvoltarea turismului.

Primele trofee au fost acordate de FIJET în anul 1971. Atunci au fost recompensate Sicilia, parcul de distracţii Efteling, cu reprezentări ale unor poveşti cu zâne, din Ţările de Jos şi Bokrijk, un complex de parcuri şi muzee, aflat lângă oraşul belgian Genk. Cele mai recente trofee „Mărul de Aur” au fost acordate de FIJET în toamna anului trecut, orașului Novi Sad (Serbia) și orașului Izmir (Turcia). Din 1971 și până în prezent, FIJET a conferit 69 de astfel de trofee, de mărimi și forme diferite.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

26 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

40 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

O oră ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago