Administratie

La Colegiul Tehnic Ungureanu lucrările avansează. Corpul A va fi finalizat și redeschis pentru elevi/Foto

Șantierul reabilitării Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, din centrul Timișoarei, ar trebui încheiat la finalul anului viitor. Până atunci, ar urma să fie finalizate lucrările la corpul A, acesta va fi dotat cu mobilier și aparatură, iar o parte din elevii care au fost mutați să țină cursurile la alte școli ar urma să revină în vechea clădire, spune primarul Dominic Fritz.

El a vizitat șantierul liceului timișorean și a avut o întâlnire chiar cu cei care urmează să studieze acolo, de ce nu, chiar viitorul electorat al edilului. Fritz spune că a răspuns întrebărilor lansate de tinerii elevi, care au fost nevoiți să învețe la o altă școală decât cea pe care au ales-o inițial.

”Le-am spus liceenilor de la Ungureanu că din toamna asta, o parte din ei vor începe școala în spații moderne și accesibile. M-am bucurat să pot răspunde întrebărilor legitime ale celor care au început viața de liceu într-o altă școală decât cea la care au ales să învețe”, a anunțat primarul Timișoarei, după întâlnirea de la Liceul Ungureanu.

Pentru a se putea realiza lucrările de reabilitare, elevii de la acest liceu au fost relocați în clase la alte unități școlare.

”La Ungureanu reabilităm cele două corpuri de clădire, și pentru că orele de curs în mijlocul unui șantier ar fi fost un calvar, elevii au fost mutați temporar în alte școli. Lucrările avansează bine. În august începem să dotăm corpul A (unde se află intrarea principală), care e cel mai avansat, iar în septembrie acesta va fi gata pentru ca o parte din elevi să revină aici”, menționează primarul.

În acest moment, echipele lucrează pentru a demonta și schimba acoperișul la corpul B, dar și la montarea corpurilor sanitare. Lucrările la această parte a clădirii vor fi terminate la începutul lui 2024.

Pe lângă reabilitarea clădirii liceului, vor fi achiziționate echipamente IT și materiale didactice moderne, completate de o modernizare a serviciilor educaţionale, astfel încât elevii să aibă acces ușor la informaţie şi la utilizarea noilor tehnologii.

Proiectul e finanțat prin Programul Operațional Regional și are o valoare totală de 33 de milioane de lei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

19 minute ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

40 de minute ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

55 de minute ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

O oră ago

Vremea rece a scos la lucru utilajele de deszăpezire pe drumurile naționale și autostrăzile din vestul României/VIDEO

În cursul nopții, pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest s-a acționat și…

2 ore ago

Tineretul SCM Politehnica Timișoara, în cărți pentru calificarea în play-off

Echipa de tineret a clubului bănăţean a încheiat anul 2024 cu un turneu la Făgăraș.…

2 ore ago