Administratie

La Colegiul Tehnic Ungureanu lucrările avansează. Corpul A va fi finalizat și redeschis pentru elevi/Foto

Șantierul reabilitării Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, din centrul Timișoarei, ar trebui încheiat la finalul anului viitor. Până atunci, ar urma să fie finalizate lucrările la corpul A, acesta va fi dotat cu mobilier și aparatură, iar o parte din elevii care au fost mutați să țină cursurile la alte școli ar urma să revină în vechea clădire, spune primarul Dominic Fritz.

El a vizitat șantierul liceului timișorean și a avut o întâlnire chiar cu cei care urmează să studieze acolo, de ce nu, chiar viitorul electorat al edilului. Fritz spune că a răspuns întrebărilor lansate de tinerii elevi, care au fost nevoiți să învețe la o altă școală decât cea pe care au ales-o inițial.

”Le-am spus liceenilor de la Ungureanu că din toamna asta, o parte din ei vor începe școala în spații moderne și accesibile. M-am bucurat să pot răspunde întrebărilor legitime ale celor care au început viața de liceu într-o altă școală decât cea la care au ales să învețe”, a anunțat primarul Timișoarei, după întâlnirea de la Liceul Ungureanu.

Pentru a se putea realiza lucrările de reabilitare, elevii de la acest liceu au fost relocați în clase la alte unități școlare.

”La Ungureanu reabilităm cele două corpuri de clădire, și pentru că orele de curs în mijlocul unui șantier ar fi fost un calvar, elevii au fost mutați temporar în alte școli. Lucrările avansează bine. În august începem să dotăm corpul A (unde se află intrarea principală), care e cel mai avansat, iar în septembrie acesta va fi gata pentru ca o parte din elevi să revină aici”, menționează primarul.

În acest moment, echipele lucrează pentru a demonta și schimba acoperișul la corpul B, dar și la montarea corpurilor sanitare. Lucrările la această parte a clădirii vor fi terminate la începutul lui 2024.

Pe lângă reabilitarea clădirii liceului, vor fi achiziționate echipamente IT și materiale didactice moderne, completate de o modernizare a serviciilor educaţionale, astfel încât elevii să aibă acces ușor la informaţie şi la utilizarea noilor tehnologii.

Proiectul e finanțat prin Programul Operațional Regional și are o valoare totală de 33 de milioane de lei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

56 de minute ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

5 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

6 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

7 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

7 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

8 ore ago