Administratie

Maşinile folosite pentru abandonarea deşeurilor ar putea fi consfiscate. Protocol între Primăria Timişoara şi Poliţia Locală

Primăria Municipiului Timișoara a semnat un Protocol de cooperare cu Poliția Locală, pentru aplicarea planului de acțiune comună privind calitatea aerului și gestionarea deșeurilor abandonate în municipiul Timișoara. Una din principalele prevederi noi este confiscarea vehiculelor folosite pentru abandonul de deșeuri. Protocolul va intra la vot în Consiliul Local.

Documentul stabilește o abordare integrată la nivel interinstituțional pentru identificarea și reglementarea surselor de poluare care creează disconfort (în special activitatea șantierelor) în zonele rezidențiale. De asemenea, echipele mixte ale Primăriei Municipiului Timișoara și Poliției Locale vor acționa în vederea localizării amplasamentelor pe care se abandonează deșeurile și identificării proprietarilor de terenuri sau a autorilor abandonului de deșeuri pe domeniul public.

În cazul în care aceste abandonuri sunt surprinse în flagrant, Poliția Locală va aplica sancțiunea de confiscare a mijloacelor de transport care au fost folosite la săvârșirea acestei contravenții. De asemenea, contravenientul va fi obligat să asigure eliminarea sau valorificarea deșeurilor prin intermediul unui operator economic autorizat și să comunice Poliției Locale Timișoara dovada îndeplinirii măsurii.

Polițiștii locali vor întocmi actele de constatare prin care se va identifica autorul faptei, natura deșeului depozitat sau abandonat, mijlocul de transport folosit pentru transportarea acestuia la locul în care a fost depozitat sau abandonat, și, după caz, vor aplica sancțiunea contravențională. Poliția locală va solicita, la nevoie, și implicarea structurii județene a Gărzii de Mediu.

Primăria Timișoara va verifica legalitatea și conformitatea documentelor și autorizațiilor privind lucrările în derulare, gestionarea deşeurilor din construcţii şi demolări și va asigura salubrizarea locațiilor de pe domeniul public pe care au fost abandonate deșeuri, ca urmare a adreselor emise de Poliția Locală, a petițiilor formulate de către cetățeni și a autosesizărilor.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea protocolului va fi supus la vot în cadrul următoarei şedințe a Consiliului Local Timișoara.

“Este nevoie de un efort comun atât al instituțiilor, cât și al cetățenilor, pentru a păstra spațiile publice și private în limitele normelor civilizate de curățenie. Abandonarea deșeurilor este un fenomen care ne afectează pe toți și are un impact negativ asupra calității vieții și sănătății publice. Putem alege responsabil, să debarasăm deșeurile prin operatori autorizați sau la centrele de colectare care funcționează pe raza municipiului”, transmit reprezentanţii primăriei,

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Conflict 3 la 1 într-o şcoală din Lugoj. Noroc cu intervenţia poliţiştilor

În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…

34 de minute ago

C9. Peciu Nou, scorul campionatului după ce a dat de pământ cu Periamul

Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…

55 de minute ago

Echipele distribuitorului de energie electrică se află în continuare pe teren

Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…

2 ore ago

Demarează acțiunea de autorizare a comercianților stradali de produse specifice de Sfântul Nicolae

Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…

2 ore ago

Sâmbăta viitoare se deschide Târgul de Crăciun de la Timișoara

Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…

3 ore ago

Aproape 12.000 de timișeni fără curent electric. CJT cere intervenția rapidă a echipelor distribuitorului de electricitate

Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…

3 ore ago