Timp liber

Asociația My Banat organizează primul Brunch în Țara Morilor de Apă, la Rudăria/Foto

Coleșă cu brânză friptă, salată cu ciganea-n cap, pită de casă făcută cu făină de grâu, măcinată la moara Brușoanea, colăreți cu lapte sunt doar câteva dintre bunătățile cu care localnici de la Rudăria (Eftimie Murgu) îi vor întâmpina pe turiști sâmbătă, în 22 aprilie.

Morile de apă ce formează cel mai mare complex mulinologic din Europa de Est reprezintă doar un pretext să descoperiți zona, pentru că “vârtejul” care vă poate purta mai aproape de identitatea locurilor se petrece, în fapt, în bucătăriile localnicilor.

Acolo unde tradițiile se strecoară între ingredientele din farfurie, dau mâncărurilor gusturi de neuitat. Asociația My Banat, în parteneriat cu Asociația Acasă în Banat și Primăria Eftimie Murgu vă invită să descoperiți rețete inedite, să întâlniți localnicii și să vă bucurați de o zi în Valea Almăjului la primul Brunch în Țara Morilor de Apă, la Rudăria!

Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro. Numărul locurilor este limitat la 40.

„Rudăria, ca multe alte locuri de poveste, nu înseamnă doar morile de apă și mâncare bună, ci înseamnă, mai ales, oamenii extraordinari care pun în mișcare aceste mori și cei care materializează poveștilor locului, în fiecare zi, în bucătăriile lor.”, povestește Delia Barbu, organizator al evenimentului din partea Asociației My Banat.

„Dacă ar fi să spunem ce gust este specific pentru Valea Almăjului cu siguranță ar fi coleșa cu brânză friptă. Coleșa se face obligatoriu cu făină de porumb, măcinată la o moară de apă. Ne bucurăm să fim parteneri la un brunch în Banat, chiar în inima Almăjului, la Rudăria, pentru că am fost dintotdeauna convinși că trebuie să promovăm nu doar obiectivele turistice, ci și gastronomia locală. Așadar, vă așteptăm la Rudăria!”, a spus Radu Trifan, președintele Asociație Acasă în Banat.

Programul evenimentului cuprinde prezentări ale bucătăriei locale, un tur ghidat al morilor de apă de la Rudăria, un târg de produse locale în curtea gazdelor, cu producători din Caraș Severin care vor oferi brânză, cașcaval și alte produse lactate, miere, dulcețuri, siropuri din fructe locale, oțet de prună, dar și o demonstrație de măcinat făina la Moara Brușoanea

Pentru detalii suplimentare vă puteți adresa Asociației My Banat – Delia Barbu – tel 0 722 378 391.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertizare de la Rețele Electrice Banat. Cod Roşu de viscol puternic în vestul ţării. Avarii în 61 de localităţi

În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…

5 minute ago

Dumbrăvița are nevoie de puncte în meciul cu Șelimbăr

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…

2 ore ago

Vântul face victime în Timișoara! Tânăr rănit în timp ce încerca să dea o mână de ajutor

Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…

2 ore ago

Menajeria infracţională de AUR. După un bătăuş de copii la Buziaş, un ales local violator la Giarmata

Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…

4 ore ago

AIM School, noua școală de muzică în Iulius Town, organizează trei seri de master class. Printre invitați, Radu Pieloiu, toboșarul de la Subcarpați

În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…

4 ore ago

Elena Lasconi – Singura opțiune de încredere pentru o România pentru toți

În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…

4 ore ago