Consiliul Judeţean Timiş

Consilierii județeni ai PSD acuză conducerea CJ Timiș că pregătește ”un tun pentru patrimoniu și buget”

Consilierii județeni din partea Partidului Social Democrat acuză liderii Consiliului Județean Timiș că ”pregătesc un adevărat tun pentru patrimoniul și bugetul CJT”. Aceștia se referă la modul în care instituția dorește să concesioneze proiectul parcării supraterane din centrul Timișoarei.

Conform social-democraților, CJT e o ”instituție tratată ca o adevărată moșie proprie de către vremelnicii ei șefi”. Ei acuză faptul că proiectul referitor la parcare se face pe repede înainte, fără o dezbatere și o fundamentare solidă.

Metehnele vechi ale liberalilor nu dispar, iar conducerea Consiliului Județean Timiș a convocat în regim de urgență o ședință a comisiilor reunite și mai apoi un plen extraordinar care are pe ordinea de zi un punct arzător: concesionarea lucrărilor de construcție a unei parcări etajate pe Bulevardul Regele Mihai I din Timișoara. Un astfel de proiect, de o importanță atât de mare este tratat nonșalant de conducătorii CJ Timiș, fără o dezbatere prealabilă, fără o fundamentare solidă, ci în regim de îndată”, se spune într-un comunicat semnat, ca de obicei, de Grupul Consilierilor PSD din cadrul Consiliului Județean Timiș, fără a fi asumat și de o persoană în numele acestuia.

Cei de la PSD au calculat și au descoperit că redevența pe care instituția o va primi ar fi de doar 500.000 de lei pe an, cu o concesiune pe 49 de ani.

Trecând peste faptul că actualii șefi ai CJT nici nu iau în calcul o investiție proprie, trebuie menționate câteva cifre extrem de importante. Terenul, aflat în proprietatea Consiliului Județean, se află în zona 0 a Timișoarei și are o suprafață de 5000 de metri pătrați. Ei bine, pe această suprafață și cu investiția potențialului investitor, CJT ar urma să încaseze o redevență de 6% pe an, din proiecția financiară rezultând o sumă de aproximativ 500.000 de lei pe an, ceea ce, în opinia noastră este extrem de puțin. Și, la fel de important, în proiect de vorbește de o concesionare pe o perioadă de 49 de ani”, mai spune grupul respectiv.

Consilierii județeni ai Partidului Social Democrat anunță că se vor opune adoptării unei astfel de hotărâri considerând că ”bugetul instituției este văduvit de sume importante de bani, iar graba cu care se desfășoară lucrurile ridică mari semne de întrebare legate de bunele intenții ale președintelui Alin Nica”.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

2 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

5 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

5 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

6 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

6 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

7 ore ago