Primăria Timişoara

Duel virtual cu împunsături între Tabără și Romocean. Cei doi se ceartă pe tema buruienilor din Parcul Civic

Unul dintre duetele permanente, devenite deja celebre în ședințele de plen ale Consiliului Local Timișoara, între viceprimarul Cosmin Tabără și consiliera locală Paula Romocean, are un episod ”acut” și pe Facebook. Viceprimarul de la PNL remarcă iarba imensă, necosită, dintr-un parc ultracentral din oraș, consiliera USR-istă ne arată că este o urmăritoare constantă a paginii de pe rețeaua de socializare a colegului ei și îi răspunde, în același ton de luptă politică manifestat între cele două partide și ”pe viu”.

”Condițiile meteo au favorizat creșterea vegetației din multe locuri din Timișoara, iar spațiul verde trebuie îngrijit frecvent. Am făcut solicitări către Direcția Infrastructură Verde să intervină de urgență în Parcul Civic. Chiar dacă nu este în atribuțiile date mie, atâta timp cât trec zilnic pe acolo și nu văd o îmbunătățire, am considerat necesar să cer public să se treacă la treabă. Este în plin centrul orașului, este un spațiu expus turiștilor, mai ales că suntem Capitală Culturală Europeană în acest an. Nu trebuie neglijat nici un metru pătrat din Timișoara, asemenea neglijențe dăunează imaginii municipiului nostru!”, spune Tabără.

Colega Romocean îl ”iubește” pe viceprimar, îl trage de mânecă pe acesta că stă prea mult pe Facebook și își dă la fel de mult cu părerea și că nu ar ști care e problema.

”Dacă ați fi mai preocupat de problemele primăriei, decât de statul pe Facebook si datul cu părerea, ați fi știut că lucrarea nu e recepționată și amplasamentul nu e predat primăriei. Primaria nu poate să intervină cu lucrări de întreținere curentă a spațiilor verzi în aceste condiții. Un proiect ” liberal”, cu o firmă intrată în insolvență imediat după câștigarea licitației, care nu poate fi recepționat din cauza problemelor de calitate”, scrie ”duelista” lui Tabără din ședințele de consiliu local.

Desigur, Tabără răspunde.

”Le explicam asta turiștilor? Așa ați gândit dvs? Să punem panouri în care să explicam dimensiunea buruienilor explicăm mereu că nu se poate?”, e replica liberalului.

Romocean nu se lasă!

”Cosmin Tabără, din păcate, în România turiștii văd la tot pasul unde am ajuns din cauza nepotismului, corupției și birocrației fară margini. ” Băieții deștepți”, prietenii unor și ai altora au castigat licitații în toate domeniile : infrastructură rutieră, spatii verzi, construcții civile. Scopul : să facă bani mulți cu calitate puțină. De aia, Parcul Civic e în situația de azi și nu poate fi recepționat.”, spune aceasta.

Dialogului virtual i se alătură o altă doamnă combativă a Consiliului Local Timișoara, Rodica Militaru, colegă de partid cu doamna Romocean.

”Cosmin Tabără, veniți vă rog cu soluții, nu doar cu probleme, pentru că sunteți viceprimar, nu sunteți simplu cetățean, iar turist, cu atât mai puțin. Dacă nu identificați singur soluțiile, întrebați aparatul de specialitate al primăriei (pont: lucrează în aceeași clădire cu dvs.) ”, a fost replica lui Militaru.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

O oră ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

2 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

2 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

2 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

3 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

3 ore ago