Politica

„Fratele meu”. Timişoreanul Cristi Anton s-a întâlnit cu inculpaţii din mega-dosarul de corupţie de la Aeroportul Otopeni

Potrivit stenogramelor care ies la suprafaţă în mega-dosarul de corupţie de la Aeroportul Otopeni, printre cei implicaţi se numără şi timişoreanul Cristi Anton  (PSD), şeful de cabinet al ministrului Transporturilor, timişoreanul Sorin Grindeanu. Anton este apelat ca „fratele meu” de către unul dintre inculpaţi, iar Grindeanu, având mari „ambiţii politice” a încercat să „împace capra cu varza”

Potrivit stenogramelor din dosarul care zguduie clasa poltică din România, Cristi Anton chiar s-ar fi întâlnit cu inculpaţii din acest dosar, în care DNA afirmă că mita ar fi de 22 de milioane de euro. Unul dintre principalii inculpaţi, Cătălin Lăscuţ, „regele duty-free-urilor” afirmă despre Anton că ar fi „fratele meu”.

Potrivit procurorilor anticorupţie, inculpații ar fi vrut să îi influențeze pe ministrul Sorin Grindeanu și pe secretarul de stat Bogdan Mîndrescu să le prelungească contractele de închiriere a spațiilor comerciale de pe aeroportul Otopoeni, afacere deosebit de profitabilă pe care o desfășurau încă din anii 2000. Inculpații pretind însă că Grindeanu – care ar avea ambiții politice mari cum ar fi să ajungă președintele României și care ar fi apropiat de ”băieți”, de ”gruparea veche” Dâncu-Codruța – ar fi încercat să ”împace și capra și varza” cu prelungirea contractelor pe încă 6 luni.

Inculpații susțin că și compania franceză Lagardere viza spațiile comerciale de pe aeroport și ar fi făcut presiuni asupra ministrului Transporturilor. Ca să nu îi refuze pe francezi, dar nici să se pună rău cu ei, Grindeanu ar fi apelat la această mișcare de temporizare: le-ar fi prelungit doar cu 6 luni contractele.

În dosar apar mai multe n ume grele din politică: Marcel Ciolacu – ar fi refuzat implicarea; Rareş Bogdan – primvicepreşedinte PNL, “fraele meu” pentru un alt inculpat; Mihai Tudose – europarlamentar PSD şi fost premier; Gheorghe Flutur, primvicepreşedinte PNL; Iulian Dumitrescu – primvicepreşedinte PNL; Felix Rache (PSD fost jurnalist) – vicepreşedinte CJ Buzău şi apropiat al lui Tudose.

Înainte de-a ajunge şef de cabinet al lui Grindeanu, Cristian Anton a lucra mai mulţi ani la Autoritatea Rutieră Română. A fost, de asemenea, angajat al controversatului om de afaceri Niculae Miron. În CV-ul său se mai regăsesc angajat al Prefecturii Timiş, angajat al CJ Timiş, consilier local PSD în Timişoara etc. Potrivit CV-ului are un doctorat, cu toate că a absolvit nişte “bombe” de universităţi, precum şi, normal, Colegiul Naţional de Apărare. Ce nu apare în CV, sunt legăturile cu unii membri ai lumii interlope din Timişoara.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

4 minute ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

9 minute ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

47 de minute ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

3 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

5 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

5 ore ago