Consilierii locali timișoreni s-au întâlnit pentru a doua oară în vederea votării acordării unei sume de o sută de milioane de lei către Colterm, în vederea achiziționării de certificate verzi. Era evident pentru toată lumea că proiectul nu va putea trece, iar dacă trecea că nu există în conturile municipalității sumele imense solicitate pentru realizarea unei asemenea manevre financiare.
Și așa a fost, votul a atras doar 13 opțiuni ”pentru”, fiind necesare 14. Numărul consilierilor locali prezenți a fost oricum mic, dar, cei care au votat proiectul acuză că unul dintre cei care au semnat pentru convocarea ședinței a ”trădat” și nu a votat proiectul. Până la urmă se pare că situația e chiar mai complicată
Viceprimarul Cosmin Tabără a insistat că operațiunea trebuie realizată, chiar dacă suma nu va acoperi integral necesitățile, orice sprijin este binevenit. Și cei de la STPT au primit bani de la primărie pe același model, deci nu se poate vorbi despre o imposibilitate, a mai spus Tabără.
De fapt, banii respectivi vor trebui oricum plătiți de municipalitate către Colterm, în contul pierderilor tehnologice induse, doar că dacă s-ar plăti acum s-ar evita plata unei amenzi imense, amendă care oricum nu șterge obligația de a cumpăra și certificatele. Ovidiu Merean nu a reușit să ofere o explicație despre locul de unde ar trebui scoși acești bani și cum s-ar putea cere o asemenea sumă. ”În baza a ce să se dea acești bani?”, a fost enigma USR-istului. I-a răspuns Cosmin Tabără că din banii bugetați.
Consilierul local liberal Ștefan Sandu a avut o intervenție cu cuvinte mult mai grele la adresa conducerii actuale a primăriei, vorbind despre oamenii care se încălzesc acasă sau la serviciu cu agentul termic oferit de Colterm.
”Minunea” este că în doar câteva zile Colterm va primi de la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie raportul referitor la pierderile tehnologice induse, suferite pentru că țevile primăriei sunt sparte și folosirea lor presupune pierderi. Iar suma respectivă va trebui plătită către Colterm, iar societatea de termoficare va putea cere, poate chiar în justiție, plata acelor bani.
Revenind la ședința de plen extraordinar, proiectul a căzut, împlinind doar 13 voturi ceea ce nu era îndeajuns. Ceea ce este interesant este că unul dintre consilierii care spune că a votat pro proiect, spune că nu s-a aflat pe lista celor consemnați, iar un circ de zile mare e pe cale să se producă. Cu acel vot lipsă proiectul ar fi trecut. Deja există discuții pe această temă, așteptăm să vedem ce se va descoperi în urma analizei tehnice a votului desfășurat online.
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…