Politica

PSD Timiș îl acuză pe Alexandru Proteasa de realizarea unui tun imobiliar/UPDATE. Reacția PNL Timiș

PSD Timiș nu putea rata ocazia de a analiza ultimele acuzații aduse de Agenția Națională de Integritate, pe tema incompatibilităților administrative. Întâmplare sau nu, cei doi vizați, Alexandru Proteasa și Adrian Lulciuc, să fie ambii liberali, așadar acum ”răul” e din această parte a eșichierului politic, adică de la partenerii de guvernare a celor care abordează subiectul.

Cei de la PSD amintesc că primul vizat de asemenea acuzații a fost chiar președintele filialei Județene a PNL, Alin Nica. Acum e la rând adjunctul său, Alexandru Proteasa, spun PSD-iștii. Revine în actualitate sintagma de ”tun imobiliar”, folosită și luni la votul din plenul Consiliului Județean. Diferența este că acum semnătura aparține Organizației Județene Timiș a Partidului Social Democrat și nu Grupului de Consilieri Județeni.
La începutul acestui an, Alin Nica, președintele CJT, primea o lovitură dură din partea ANI, care a sesizat Parchetul General în legătură cu fapte de natură penală care ar fi fost comise de acesta: conflict de interese, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații, toate acestea pe vremea când Nica era primar al comunei Dudeștii Noi. Astăzi, a venit rândul locotenentului lui Nica, vicepreședintele CJ Timiș Alexandru Proteasa, să fie acuzat de lucruri grave. Cităm din sesizarea Agenției Naționale de Integritate: „În perioada exercitării mandatului de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L. al Com. Moșnița Nouă privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal prin care se aprobă introducerea în intravilanul extins al localității a unei suprafețe de teren aflat în proprietatea societății în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, producându-se astfel un folos patrimonial pentru sine, respectiv pentru societate”. Mai pe românește, un teren agricol a devenit intravilan, adică eligibil pentru a se construi case sau blocuri. Un adevărat tun imobiliar, dacă lucrurile se confirmă. Însă nu e prima oară când astfel de lucruri se întâmplă, imobiliarele fiind afacerile preferate ale conducătorilor Consiliului Județean Timiș, în speciale ale lui Proteasa, un adevărat patriarh imobiliar în Moșnița Nouă, lucru de notorietate în comună. Evident, până la o sentință definitivă, vicepreședintele CJT beneficiază de prezumția de nevinovăție, însă există mari semne de întrebare legate de serviciul public pe care îl prestează și care nu pare a fi deloc în interesul cetățenilor, ci al rechinilor imobiliari”, a anunțat PSD.
În ceea ce îl privește pe Adrian Lulciuc, acesta se pare că a scăpat de atenția social-democraților.

 

UPDATE. Poziția PNL Timiș

 

Alin Nica, președintele PNL Timiș a replicat la acuzațiile aduse.

”Le răspund «judecătorilor» de la PSD care au început să dea sentințe că de la declarațiile lor până la tribunalul proletar mai e un pas. Eu, fiind mai tânăr și crescut în democrație, las instituțiile statului să își facă datoria. În ceea ce mă privește, îi anunț pe colegii de la PSD că ANI a emis un raport în care se spune clar că nu sunt, și nu am fost, nici în incompatibilitate și nici în conflict de interese. Dar presupun că asta nu contează pentru PSD, ei fiind adepții principului «nu lăsăm adevărul să strice un fake news bun de scandal». În privința vicepreședintelui CJ Timiș, Alexandru Proteasa, acesta a explicat că este o eroare administrativă și își va dovedi nevinovăția în instanță. Dar probabil nici asta nu contează pentru PSD, căci ei mai au un principiu după care se ghidează: cel al deturnării unor instrumente legale în vederea hărțuirii politice. În concluzie, le dorim Paște fericit colegilor de la PSD, dar și celor de la USR, care sunt sigur că nu vor întârzia să formeze alte tribunale proletare pentru a ne acuza de tot felul de lucruri pe care nu le-am făcut. Le urez sărbători liniștite, fără grija noastră”, este poziția liderului PNL Timiș după acuzațiile PSD.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago