Actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, candidează sigur pentru un nou mandat la șefia instituției. El susține că toate problemele pe care le-a avut cu Agenția Națională de Integritate nu au presupus incompatibilitate, situațiile fiind deja lămurite.
Mergem înainte, ceea ce am început în 2020 se vede deja în județ, vrem să ducem mai departe proiectele, spune Nica, care a confirmat faptul că va candida pentru un nou mandat.
El a dorit să lămurească problemele pentru care a fost acuzat, în legătură cu o posibilă incompatibilitate,
”Într-adevăr, am primit raportul de evaluare al Agenției Naționale de Integritate în care mi se spune negru pe alb că nu sunt nici în conflict de interese. Oricum, în incompatibilitate nu s-a pus în discuție să fiu (…) Singurul lucru pe care ei l-au făcut a fost să-și decline competența legat de anumite spețe pe care le-au transmis către Parchet spre verificare. Dar vă spun că, uitându-mă pe rapoarte, raportarea trimestrială pe care, conform legii, Parchetul trebuie să o facă către către Consiliul Național de Integritate și către ANI în ceea ce privește soluționarea cauzelor trimise de către ANI, 83% dintre sesizările ANI nu se confirmă, așa că rămâne de verificat. O plângere penală poate să facă oricine”, a declarat, vineri, șeful CJT.
Alte acuzații au fost lansate legat de suma pe care Biserica Ortodoxă din Dudeștii Noi ar fi primit-o pentru a fi ridicată. Nica spune că își asumă susținerea financiară a construcției. El a fost acuzat că ar fi votat acordarea banilor, în timp ce era în consiliul bisericii.
”Oricum, îmi asum finanțarea bisericii că este legală și mi se pare o prostie să spui că ai favorizat o persoană juridică în cazul acesta, dând bani conform legii pentru construirea unei biserici”, a mai declarat Nica.
Alte acuzații au fost lansate asupra legăturilor sale cu o firmă care preda cursuri speciale pentru angajații din administrație. El a fost acuzat că ar fi luat bani pentru a susține această firmă.
”Erau anumite cursuri pe care eu le-am ținut legat de Codul Administrativ, iar firma din Ploiești ține cursul de formare profesională. Și unii angajați, înainte să am eu o relație cu ei, au mers la cursuri ținute de firma respectivă. Ca și când te declar în, nu știu, am o suspiciune că ai o înțelegere cu Enel și la Consiliul Județean plătești curentul și tu acasă plătești același același furnizor, e aceeași chestiune. Firme de formare profesională nu sunt cu zecile. La fel ca și firmele de electricitate, sunt câteva creditate de stat și că fiecare angajat era liber să-și aleagă formatorul profesional pe care îl considera util pentru parcursul profesional”, a fost poziția oficialului.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…