Primăria Timişoara

Cetățenii au depus 83 de proiecte în cadrul variantei Primăria Timișoara pentru bugetul participativ

Timișoara decide!”, varianta primăriei municipiului pentru ceea ce este bugetarea participativă, își încheie astăzi o nouă etapă. Pe sugestiile municipalității, pe domeniile sale de interes, au fost propuse de cetățeni 83 de proiecte. Acestea au fost adunate în șase săptămâni.

Pentru a-și populariza proiectul și a le prezenta cetățenilor cam ce pot propune, Primăria Timișoara a organizat un număr de 20 de întâlniri în cartierele orașului, prima dintre acestea anunțată public cu doar câteva ore înainte de a avea loc, ăntr=o zi și la o oră când oricum cetățenii sunt încă la lucru sau cel puțin în drum spre casă de la serviciu. Chiar și așa, au fost prezenți peste 300 de participanți.
Dacă ați avut o idee pe care o doriți analizată pentru a primi finanțare încă mai aveți timp până la ora 22 să le timiteți.
”Prin campania „Timișoara Decide!” 2023 vă invităm să vă implicați activ în guvernarea oraşului prin propunerea și votarea proiectelor pe care le considerați prioritare pentru comunitate”, ne spun reprezentanții primăriei.
Toate proiectele depuse de cetățeni vor trece, apoi, printr-un proces de selecție și analiză tehnică, juridică și financiară, realizat de către Comisia de buget participativ, cu sprijinul aparatului de specialitate al primăriei și cele care corespund condițiilor impuse vor trece în etapa votului, care debutează pe data de 1 iunie.
În cadrul campaniei de bugetare participativă, suma propusă pentru fiecare proiect este de maxim 500.000 lei la nivelul întregului oraș, cu o alocare totală de 3.000.000 lei, iar pentru zonele marginalizate, suma maximă per proiect este de 300.000 lei, ajungându-se la o alocare totală de 1.200.000 lei. Doar pentru trei cartiere, care primăria a considerat că au nevoie de investiții suplimentare, au în bugetul participativ din acest an sprijin printr-un instrument de sprijinire a comunităților defavorizate. Astfel, se alocă suplimentar 1,2 milioane de lei doar pentru proiectele de sprijin care vizează patru Zone Urbane Marginalizate (ZUM), respectiv Fratelia, Ronaț, Polonă și Kuncz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Crimă cu premeditare şi sânge rece! Şi-a lovit victima în cap şi apoi a incendiat-o

Marţi dimineaţa, Poliția Municipiului Caransebeș a fost sesizată prin SNUAU 112 că o persoană arde…

5 minute ago

RETIM și ADID Timiș lansează Abonamentul Verde: soluție pusă la dispoziția utilizatorilor casnici și noncasnici din Zona 1 Timișoara pentru colectarea deșeurilor vegetale

RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, anunță lansarea Abonamentului Verde, un serviciu…

12 minute ago

UPT şi Hidroelectrica au semnat un Memorandum de Colaborare pentru avansul tehnologic și educațional în hidroenergie și ingineria energetică

Într-un moment definitoriu pentru parteneriatele dintre mediul universitar și sectorul energetic, Hidroelectrica, liderul național în…

48 de minute ago

O fetiţă de doar zece ani a plătit cu viaţa greşeala unei şoferiţe grăbite în trafic

Accident mortal, marți în Timișoara. O femeie de 38 de ani a condus un autoturism…

2 ore ago

Dominic Fritz consideră o glumă numirea lui Robu pe funcția de consilier personal al lui Simonis

Actualul lider USR Timiș, cel care l-a învins pe Nicolae Robu la alegerile pentru funcția…

4 ore ago

Jurnal de campanie. Cum vor PNL-iştii să ne vândă la pachet cartea bună (Ilie Bolojan) cu plenarele de partid (Nicolae Ciucă)

Exilat în ultimii zece ani la Oradea, pe motiv că-i stătea ca un ghimpe în…

6 ore ago