Administratie

Controversata “schelă” cu flori din Piaţa Victoriei a adunat 60.000 de vizitatori

Cea mai controversată instalaţie inaugurată cu prilejul “Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, Pepiniera cu flori din Piaţa Victoriei a adunat până acum 60.000 de vizitatori. OAR Timiş vrea să demaraze un studiu sociologic care să înregistreze profilul vizitatorilor, percepția și atitudinea lor asupra pepinierei.

Inaugurată în februarie, odată cu deschiderea programului cultural TM 2023, Pepiniera a fost vizitată de peste 60.000 de oameni atât locuitori ai Timișoarei, cât și turiști. Ca urmare a interesului ridicat și a impactul avut de instalație, OAR Timiș își propune demararea un studiu sociologic în colaborare cu Centrul de Cercetare și Dezvoltare Socială UVT, studiu care caută să înregistreze profilul vizitatorilor, percepția și atitudinea lor asupra Pepinierei.

“Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara” va rămâne în Piața Victoriei până la finalul anului 2023. Ea este un manifest pentru creșterea biodiversității din spațiul urban, funcționează ca infrastructură socio-culturală deschisă cetățenilor și ca mijloc de observare a orașului printr-o perspectivă unică. Cu ajutorul binoclului oferit de partenerii de la Banca Transilvania, vizitatorii pot observa detalii și particularități arhitecturale și urbanistice invizibile cu ochiul liber.

Privind controversele legate de bugetul proiectului, echipa OAR Timiș a explicat sumele alocate pentru a oferi o înțelegere aprofundată a acestora.

Valoarea finanțării acordate de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte este de 1.740.000 lei, aproximativ 350.000 euro – sumă care, raportată la numărul de vizitatori din primele două luni, reprezintă o investiție de sub 5,83 euro per vizitator.

Estimând că până la momentul demontării, instalația va păstra o medie de 750 vizitatori pe zi, până la sfârșitul anului vor exista în jur de 230.000 de vizite, suma per vizitator ajungând la 1,5 euro.

Suma nu reprezintă numai costul schelei, ci întreg bugetul proiectului care cuprinde onorarii ale colaboratorilor și echipei de proiect, managementul programului pe durata anului 2023, identitatea vizuală, comunicarea și alte materiale necesare bunei desfășurări a activității.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

8 minute ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

32 de minute ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

57 de minute ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

4 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

4 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

4 ore ago