Junior Athletics Championship 4, la cea mai bună ediție

​Pe stadionul „Știința”, s-a desfășurat, în organizarea CS Athletics Timișoara, ce-a de-a patra ediție a concursului internațional de atletism pentru copii și juniori Junior Athletics Championship (JAC). Aproape 400 de atleți, proveniți de la 28 de cluburi din țară și din străinătate, s-au întrecut la Timișoara – un record absolut de participare.

​La fel ca în fiecare an, JAC propune o secțiune dedicată copiilor cu nevoi educaționale speciale (CES). Au fost două probe individuale de alergare – 50 m și 200 m, precum și „ștafeta integrării”, în care s-au întrecut echipe formate din doi copii de la CES și doi atleți legitimați la cluburi sportive.
​A devenit deja o tradiție ca la JAC să asiste președintele Federației Române de Atletism. Anișoara Cușmir-Stanciu a fost și de această dată prezentă la Timișoara și a avut cuvinte frumoase la adresa organizatorilor competiției internaționale de pe „Știința”.

„Nu este prima dată când sunt prezentă la Junior Athletics Championship, cred că la o singură ediție am lipsit. Mă bucur foarte mult că în Timișoara încă se pot organiza astfel de acțiuni. De aceea, îi felicit pe organizatori, dar și pe părinți, care înțeleg că au un mare aport în desfășurarea acestei activități. Nu în ultimul rând, îi felicit pe acești copii, care fac eforturi și bănuiesc că au și plăcerea de a concura. Secțiunea dedicată copiilor cu nevoi educaționale speciale mi se pare o inițiativă foarte bună, am asistat și la edițiile trecute la aceste curse, am și participat la festivitățile de premiere. Sunt niște oameni deosebiți, care, fără doar și poate, trebuie să fie alături de noi! Pe lângă toate acestea, de fiecare dată, revin cu mare plăcere la Timișoara, pentru că îmi plac oamenii, îmi place orașul și buna dispoziție pe care o văd pe fețele tuturor”, a declarat președintele Federației Române de Atletism, Anișoara Cușmir-Stanciu.

Președintele și antrenorul CS Athletics Timișoara, Raymond Gulyas, a avut emoții nu doar pentru sportivii lui, ci și pentru ca fiecare detaliu legat de organizarea acestei competiții să fie pus la punct.

„E clar, mai sunt multe lucruri de făcut. Pentru edițiile viitoare ar fi nevoie, poate, de mai mulți arbitri. Sunt exigent, vreau ca această competiție să iasă cât mai bine. Totuși, nivelul de organizare a fost foarte bun, în condițiile în care totul s-a realizat din bani privați. Pe această cale, țin să mulțumesc tuturor sponsorilor noștri. Cred că a ieșit bine și ceea ce mă bucură e că, deși am avut la un moment dat o întârziere de 10 minute, aceasta s-a recuperat. E un aspect la care țin foarte mult, să respectăm cu strictețe programul oficial. A fost un record de participare, ceea ce ne bucură. Dar contează și mai mult ca nivelul de performanță să crească și pot spune că la această ediție am avut 11 recorduri ale competiției, care au fost premiate cu câte 200 de lei. Inițial, fondul de premiere era de 2.000 de lei, dar l-am suplimentat pentru ca fiecare sportiv care a stabilit un record să primească o sumă rotundă”, a declarat Raymond Gulyas, președinte și antrenor al clubului organizator, CS Athletics Timișoara.

De altfel, Junior Athletics Championship s-a remarcat, încă de la prima ediție, prin nivelul calitativ al organizării, acesta fiind singurul concurs de atletism pentru copii și juniori din România desfășurat la standarde internaționale. Totodată, JAC e primul concurs atletic de un asemenea nivel organizat de un club privat din România. Toate probele de concurs beneficiază de cronometraj electronic, acestea sunt transmise online printr-un serviciu profesionist de live streaming, sportivii care urcă pe podiumul de premiere sunt recompensați cu medalii turnate și fiecare atlet înscris primește un kit de participare. De asemenea, site-ul clubului organizator este bine structurat și optimizat, fiecare participant având posibilitatea de a consulta lista de concurs după înscriere.

Rezultatele concursului sunt disponibile AICI.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

2 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

2 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

3 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

3 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

4 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

4 ore ago