Economic

La Timișoara a debutat Săptămâna Belgiană

Timișoara este, în zilele următoare, gazda unui important eveniment de afaceri. Între 9 și 11 mai, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește „Săptămâna belgiană – BelgianWeek”. Acțiunea își propune să sprijine realizarea afacerilor între firmele locale și cele belgiene, mai ales în domeniul agricol și agroindustrial.

Va fi un eveniment de anvergură, pentru care s-a lucrat mai mult timp pentru a fi pus la punct. Lucrările conferinței au debutat marți, iar discuțiile se vor axa e agricultură și industrie agroalimentară.

Timp de câteva zile, la noi, în Timișoara, la Centrul Regional de Afaceri, avem acest eveniment – Zilele Belgiene. Nu s-a întâmplat peste noapte evenimentul acesta, încă de anul trecut, de când au fost domnul director și domnul ambasador în Timișoara, am vorbit despre acest eveniment și au hotărât să organizeze ediția din 2023 la Timișoara. Ne bucurăm de fiecare dată, pentru că toate evenimentele care se vor organiza, evenimente de business, forumuri de afaceri, întâlniri B2B vor avea o componenta de cultură. Zilele Belgiene au și ele o componentă culturală, o să vedem produse tradiționale, o să vedem întâlniri de afaceri, o să vedem B2B-uri și asa mai departe. Împletim business-ul cu componenta culturală”, a declarat Florica Chiriță, președintele CCIA Timiș, la deschiderea evenimentului.

La Săptămâna Belgiană participă peste 150 de experți, companii și asociații de afaceri.

„E o plăcere sa fiu în Timișoara. Prima data am fost aici în 2009, iar de atunci mă întorc în mod frecvent. Tema evenimentelor ce se derulează în aceste zile, agricultura și produsele alimentare este o tema aproape de inima noastră. Agricultura, activitățile de fermă sunt ceea ce ne oferă hrana sănătoasa la prețuri rezonabile, și pun aceste profesii la același nivel cu cele de profesor sau medic”, a menționat și Johan Gabriels, președintele Camerei de Comerț Belgia-Luxembourg-România-Republica Moldova (BEROCC).

Alain Schodts, directorul Camerei de Comerț Belgia-Luxembourg-România-Rep. Moldova, are o relație specială cu Timișoara.

„Locuiesc de mai bine de 15 ani în România, Timișoara a fost primul oraș în care mi-am dezvoltat cariera profesională. Am o legătură specială cu Timișoara, de aceea sunt foarte fericit că cea de-a noua ediție a Săptămânii Belgiene se derulează în colaborare cu Camera de Comerț din Timiș și sunt sigur că vor fi zile frumoase, în care vom avea conferințe, discuții, networking internațional, un maraton de sesiuni B2B, unde vom putea avea colaborări între camera noastră și cea din Timiș”, spune Schodts.

Săptămâna Belgiană – Belgian Week este un eveniment organizat anual în România de către Camera de Comerț Belgia-Luxemburg-România-Republica Moldova (BEROCC). Ediția Timișoara 2023 se desfășoară în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Clubul Ecomomic German Banat, Clubul Francofon de Afaceri, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara, sub egida Ambasadei Regatului Belgiei în România.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

8 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

11 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

11 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

11 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

11 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

12 ore ago