Economic

Piața imobiliară la Timișoara. Apartamentele noi se scumpesc, cele vechi scad nesemnificativ

Prețurile imobiliarelor românești au ajuns la un plafon maxim pe care piața îl poate suporta în acest moment, arată datele din domeniu. În ultima lună încheiată, aprilie, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi disponibile spre vânzare la nivel național s-au diminuat cu 0,6% față de luna anterioară.

Valoarea medie de listare pentru o asemenea unitate locativă a ajuns, potrivit datelor Imobiliare.ro, la 1.425 euro pe metru pătrat util (față de 1.433 de euro pe metru pătrat la finele lui martie.

Evoluția prețurilor apartamentelor a fost contrastantă în luna aprilie. În nicio altă lună din acest an nu am remarcat oscilații atât de diferite. Pe de o parte, am constatat evoluții de preț contrastante între cele două segmente vechi și nou, cu creșteri de până la 2.2% pe segmentul nou din Timișoara, dar și între orașe în cadrul aceluiași segment, unde se remarcă scăderile de preț din București în opoziție cu evoluția din Cluj-Napoca sau Constanța. Dinamica piețelor locale a fost diferită, fapt ce se oglindește în evoluția diferită a prețurilor de la un oraș la altul.”, a spus Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

La Timișoara, deși în ceea ce privește evoluția valorii medie, vorbim mai degrabă de o stagnare, fiind vorba despre o trecere de la o medie de 1.465 de euro pe metru pătrat util, la 1.464 de euro pe metru pătrat, se remarcă o creștere importantă pe segmentul celor nou constrite. Cu +2.2% în luna aprilie, Timișoara este orașul în care prețurile apartamentelor noi au crescut cel mai mult.  Cele două segmente de piață analizate au fost caracterizate prin evoluții contrastante. Se pare că cererea pentru noi locuințe există și în continuare, locuințele vechi s-au ieftinit cu 2 euro pe mp (de la 1.446 la 1.444 de euro pe metru pătrat), în vreme ce unitățile locative nou-construite s-au scumpit de la 1.544 la 1.578 de euro pe metru pătrat.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

9 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

9 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

16 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

16 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

16 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

19 ore ago