Sport

Timișul a luat titlul în Jr. NBA League Romania 2023/FOTO

Duminică, Sala Sporturilor ”Constantin Jude” din Timișoara a găzduit finalele Jr. NBA League Romania 2023, evenimentul consfințind încheierea unui sezon deosebit de reușit, primul cu Conferințe organizate în două județe: Cluj (Est) și Timiș (Vest).

După ce sămbătă s-au stabilit câștigătoarele celor două Conferințe, dar și echipele ce urmau să joace pentru medaliile de bronz, duminică s-a trecut la meciurile cu cea mai mare miză.

Finala mică s-a disputat între New Orleans Pelicans, reprezentată de elevii Liceului Teoretic ”David Voniga” din Giroc și Indiana Pacers, compusă din elevii Școlii Gimnaziale ”Ioan Bob” 1 din Cluj-Napoca.Într-o atmosferă deosebită, asigurată de zecile de susținători ai ambelor echipe, jocul a fost unul echilibrat, cu mult suspans și trăit din plin de toți cei prezenți. Strălucirea medaliilor de bronz le-a făcut cu ochiul mai mult celor de la Indiana Pacers, care au câștigat jocul cu scorul de 13-7 (3-4, 6-0, 0-1, 4-2).

Finala mare s-a disputat între câștigătoarea Conferinței Est – Cluj, Chicago Bulls, echipă compusă din elevi ai Liceului Teoretic ”Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca și Minnesota Timberwolves, școlarii de la Colegiul Național Bănățean Timișoara câștigând Conferința de Vest – Timiș.

Contingentul de susținători din tribune s-a dublat, emoțiile din teren la fel, dar toate s-au risipit imediat după fluierul de start. Timișorenii au controlat primul sfert, însă Bulls au luat adversarul ”în coarne” în sfertul al doilea. Pe măsură ce jocul a avansat spre final, lucrurile s-au încins, atât pe parchet și băncile tehnice, cât și în tribune, atmosfera fiind una demnă de o finală!

Așa cum îi stă bine unei competiții deosebite, lucrurile au fost decise în ultima secundă a finalei, cu coș pe sirenă înscris de Minnesota Timberwolves, care câștigă cu 29-28 (9-4, 0-8, 8-6, 12-10).

Titlul de MVP a fost acordat jucătorului Robert Groza, component al noii campioane Minnesota Timberwolves, cel care a înscris coșul victoriei echipei sale în ultima secundă.

La eveniment au fost prezente personalități din lumea sportului cu mingea la coș precum Gheorghe Mureșan (singurul român care a evoluat în NBA), Carmen Tocală (președintele Federației Române de Baschet), Mircea Cristescu (fost internațional, în prezent vicepreședinte al Federației Române de Baschet) și Cătălin Burlacu (fost internațional, în prezent manager general FRB).

Directorul Conferinței de Vest a Jr. NBA League Romania este Dragan Petricevic, antrenorul echipei SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara și cel care a reușit să atragă această competiție în județul Timiș, în anii trecuți aceasta desfășurându-se doar în Cluj.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student

Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an…

11 minute ago

A debutat ședința de guvern organizată la Timișoara

Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul…

O oră ago

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu…

2 ore ago

Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie

O stradă ocupată timp de mai mulţi ani de samsarii imobiliari din Dumbrăviţa urmează să…

2 ore ago

UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic

Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și…

3 ore ago

E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern

Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care…

3 ore ago