Invatamant

Un student timișorean a obținut premiul întâi la concursul de matematică Traian Lalescu

Marian-Daniel Vasile, student al Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest din Timișoara, a obținut premiul întâi la Secțiunea A, dedicată facultăților de matematică și informatică, cu un punctaj de 39 de puncte dintr-un total de 40, la Concursul Național Studențesc de Matematică “Traian Lalescu”. Competiția a avut loc în perioada 4-6 mai 2023, Universitatea Tehnică”Gheorghe Asachi” din Iași.

Concursul este anual, fiind organizat prin rotație de centrele universitare din țară. Este, practic, o olimpiadă națională studențească de matematică, singura la acest nivel din țară, structurată pe cinci secțiuni.

Anul acesta, concursul a fost organizat de Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iași, în perioada 4 – 6 mai, la el participând 82 de studenți din cinci centre universitare din țară (București, Brașov, Cluj, Iași și Timișoara).

Marian-Daniel Vasile a mai participat în acest an și la Olimpiada de Matematică a Studenților din Europa de Est – South Eastern European Mathematical Olympiad for University Student (SEEMOUS-2023) – organizată la Skopje, Macedonia de Nord, unde a obținut tot premiul întâi, cu 40 de puncte din tot atâtea puse în competiție.

Echipa de studenți FMI-UVT ce participă la concursurile studențești este antrenată de un grup de cadre didactice ale facultății, grup coordonat de Mihai Chiș.

Premiul întâi, obținut în cadrul prestigiosului Concurs Național Studențesc de Matematică “Traian Lalescu”, este cu adevărat o apreciere a valorii individuale, dar și o semnificativă recunoaștere pentru școala de matematică dezvoltată în cadrul Facultății de Matematică și Informatică din UVT. Felicitări, Marian-Daniel Vasile și profesorilor tăi antrenori!”, a spus rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

2 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

4 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

5 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

5 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

6 ore ago