Opinii

Când moare semaforul

Când stați prea mult în traficul din Timișoara să știți că e foarte posibil ca semafoarele să nu meargă. Se întâmplă să fie o defecțiune doar într-o intersecție, dar zilele trecute am prins o pană mai serioasă, cu părți mari din oraș blocate. În astfel de cazuri, la școala de șoferi am învățat că ne luăm după semnele de circulație de la intrarea în intersecție. Dar școala asta e pentru pămpălăi, societatea largă are și șmecheri, și nerăbdători, și rebeli, iar de aici și până la blocarea completă nu e mult de povestit.

Interesant că tot la școala de șoferi am învățat că, ascultători fiind, vom respecta cu prioritate semnul agentului de circulație. Este vorba de acel funcționar public îmbrăcat cu uniformă și chipiu care lucrează într-un birou de poliție rutieră printre altele cu scopul de a ne fi nouă mai bine în trafic, să se respecte legea, să nu fie haos etc. Apoi, dacă nu e polițist acolo, ne vom lua după semafor, iar dacă nu merge semaforul, semnul de circulație va fi ultima noastră speranță, asociată cu bunul simț și cu respectul față de lege al nostru, al participanților la trafic.

Legea s-a ocupat de toate situațile teoretice, e adevărat. Practic, de haosul instalat nu se mai ocupă nimeni. Ce nu pricep nici în ruptul capul este cum de nu-i trece prin cap unui lider al societății – să zicem primarul, să zicem prefectul ca șef al funcționarilor din MAI – să vadă logic situația. Nu merg semafoarele, e nebunie în trafic, păi nu mai stau mult pe gânduri și ca primar îi spun șefului poliției locale să scoată în stradă toți agenții cu abilități în rutier, pentru a disciplina puțin traficul în intersecții. Apoi, ca prefect, îl sun pe șeful poliției naționale și îl întreb ce mai fac cei de la rutieră în dimineața aia. Dacă ți se răspunde ”Mulțumesc, bine, ceea ce vă dorim și dumneavoastră, dom prefect, salutări la doamna!”, atunci îmi pun serioase întrebări despre cum merge treaba în parohia ta.

Chiar așa, oare ce fac polițiștii de la rutieră în timp ce orașul e cu susul în jos din cauza unei defecțiuni la sistemul de semaforizare? Fac rapoarte, ștampilează procesele verbale, filmează cu radarul… Aici se vede diferența între un administrator cu talent, care simte societatea și unul doar venit la muncă. Iar dacă i-am spus și tot așa face, atunci încerc să pun pe altcineva în loc, iar pe șeful cel vechi îl trimit adjunct de ceferist la direcția lui Chiș Culiță.

P.S. Am aflat cu stupoare că miliardarul George Soros este pe cale să predea controlul Fundației pentru o Societate Deschisă și a altor organizații care susțin diverse cauze în lume fiului său Alexander. Da, e vorba de acea Fundație pentru o Societate Deschisă la care au fost cursanți mulți dintre formatorii de opinie ce-l văd astăzi pe Soros cu cap de balaur și ghiare de Bill Gates. Omul George are 92 de ani și mă întrebam cum poate el să facă atâtea lucruri care înspăimântă telespectatorii Romania TV și nu numai, de la progresismul feroce, neomarxismul plin de corectitudine politică și până la destabilizarea prin educație a regimurilor dictatoriale, inclusiv cel de la Budapesta. Ba mai mult, eram îngrozit de gândul că se duce Soros ăl bătrân și nu mai are lumea pe cine da vina pentru toate neregulile, vaccinurile otrăvitoare și revoluțiile portocalii din lumea asta. Fii-su Alexander are 37 de ani, vă dați seama că de tema asta cu Soros numai nepoții noștri vor scăpa?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

3 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

5 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

5 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

5 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

6 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

6 ore ago