Social

Echipa Facultății de Drept din Timișoara a ocupat locul I în clasamentul pledoariilor orale la un prestigios concurs desfăşurat la Haga

În perioada 15-17 iunie 2023 s-a desfășurat la Haga finala internațională a Telders Moot Court Competition, un prestigios concurs științific studențesc de drept internațional public organizat de Grotius Centre for International Legal Studies și Universitatea din Leiden (Olanda).

La concurs au participat 25 de echipe ale facultăților de drept din prestigioase universități din Europa, printre care și echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Echipa Facultății de Drept din Timișoara, alcătuită din Horea Ardelean, Melisa Cheșpi, Dara Nestorovici şi Anamaria Petcu (studenți în anul II), a ocupat locul I în clasamentul pledoariilor orale pentru respondent și locul V în clasamentul general pentru respondent.

Competiția a constat într-o simulare a procedurilor în fața Curții Internaționale de Justiție, în care echipele participante au prezentat argumentele părților dintr-o speță vizând jurisdicția Curții Internaționale de Justiție și a tribunalelor arbitrale internaționale, precum și aspecte privind dreptul internațional al mediului și încălcarea obligațiilor decurgând din tratate internaționale.

Echipa a fost pregătită de prodecan lect. univ. dr. Sorina Doroga, drd. Alexandra Burdulea şi drd. Andra Cenan-Glăvan, foste participante la concursurile internaționale de pledoarii.

 

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Cod galben de ploi începând din Banat. La munte, lapoviță și ninsoare

Meteorologii anunţă cod galben de ploi, începând de sâmbătă după-amiază, în mai multe judeţe din…

38 de minute ago

Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj

Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile…

13 ore ago

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO

Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale…

14 ore ago

La Universitatea de Vest s-a deschis noul an universitar/FOTO

Cei mai noi studenți care au început perioada de studenție la Universitatea de Vest Timișoara…

14 ore ago

Casa de Cultură Timișoara confirmă, Ruga Bănățeană ”laică” are loc pe 6 octombrie

Organizatorii Rugii Bănățene a Timișoarei, cel puțin partea artistică revin și confirmă că acțiunile ”amânate”…

18 ore ago