Politica

Raoul Trifan, precizări despre ce s-a întâmplat în Senat în cazul revocării lui Alin Nica din CNI

Senatorul USR de Timiş Raoul Trifan, a reuşit să pună pe Ordinea de zi a şedinţei de azi a plenului Senatului un punct privind revocarea lui Alin Nica din calitatea de membru al Consiliului Național de Integritate (CNI). Punctul nu a mai ajuns să fie votat, senatorii PNL făcând tot posibilul să tergiverseze dezbaterile. Trifan vine cu precizări despre ce s-a întâmplat în Senat.

Preşedintele CJ Timiş şi al PNL Timiş, Alin Nica este membru al Consiliului Naţional de Integritate (CNI), organism care monitorizează Agenţia Naţională de Integritate (ANI), poziţie în care a fost votat de Senat. Pe de altă parte, ANI a făcut sesizări penale împotriva lui Nica pentru trei fapte. Pornind de la această situaţie absurdă, Raoul Trifan a solicitat revocarea lui Nica din CNI.

 Am cerut astăzi, în fața plenului Senatului, revocarea lui Alin Nica din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate. Președintele PNL al Consiliului Județean Timiș este vizat de sesizări ale Agenției Naționale de Integritate pentru indicii cu privire la săvârșirea infracțiunilor de “folosire a funcției pentru favorizarea unei persoane”, “fals în declarații” și “conflict de interese”. Acestea au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Este limpede că o astfel de persoană nu are ce căuta în forul de supraveghere al ANI”, arată Trifan.

Votul pentru suplimentarea ordinii de zi a trecut cu o largă majoritate, dar asta nu l-a oprit pe președintele de ședință, senatorul PNL Sorin Cîmpeanu, să încerce să spună că a picat, a menţionat Trifan.

“După o scurtă clarificare că un vot majoritar “pentru” înseamnă că propunerea a trecut, senatorii PNL au încercat să îngroape votul pe ultimul loc de pe ordinea de zi, adică pe 21. Eu am propus ca votul să fie pe prima poziție, PSD, prin liderul de grup, pe poziția 15. Și 15 a rămas. A urmat o ședință complet atipică în care senatorii PNL Fenechiu și Țăgârlaș, liderul de grup și președintele comisiei juridice respectiv, au luat cuvântul pe cât mai multe puncte de pe ordinea de zi, uneori chiar și de două ori pe același punct, spunând orice, chiar dacă avea sens sau nu, doar ca să treacă timpul și să nu ajungem la punctul 15 cu revocarea lui Alin Nica din funcția de membru CNI. Dacă cineva se uita pentru prima oară la o ședință de plen, ar fi spus, pe bună dreptate, că cei doi senatori PNL sunt, de departe, cei mai harnici senatori din Parlament”, a continuat senatorul USR.

Trifan arată că, văzând că timpul pentru dezbateri se apropie de sfârșit, a cerut prelungirea ședinței până când se va ajunge la punctul 15.

“Propunerea a picat la vot, evident. Ședința s-a încheiat după dezbaterea punctului 11 de pe ordinea de zi. Mai trebuie spus și că există o cerere de revocare blocată de săptămâni întregi în sertarul comisiei juridice de către senatorul Țăgârlaș. Cererea a fost trimisă acolo, fără temei, de fosta președintă interimară a Senatului, actuala ministră PNL a Justiției, Alina Gorghiu. Ce nu vede lumina zilei, nu există. Sau, cel puțin, așa gândesc peneliștii. Momentan, rămânem în situația în care o persoană asupra căreia există multiple suspiciuni ridicate de ANI, face parte din forul de supraveghere al acestei instituții. Mai mult, există un grup mare de peneliști din organizația din Timiș care sunt subiectul unor sesizări ale ANI, unele dintre ele fiind trimise și la Parchet. Domnul Nica, din postura de președinte PNL Timiș, veghează atent la activitatea Agenției Naționale de Integritate”, a conchis Trifan

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

2 ore ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

18 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

20 de ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

23 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

23 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

24 de ore ago