Sport

Înfruntare pentru locul 2 și așadar semifinală acasă

Ultima etapă a primei faze din Liga Națională de Rugby programează un meci foarte important la Timișoara. SCM USV și Steaua București se întâlnesc sâmbătă, la ora 11.00, la stadionul Gheorghe Rășcanu.

Bănățenii au nevoie de victorie la cel puțin opt puncte diferență pentru a prinde locul secund al clasamentului și a juca semifinala pe teren propriu.

În acest moment, Steaua este lider, cu 24 de puncte, urmată de Dinamo (care stă în această etapă), cu 22, Baia Mare, cu 21, iar Timișoara are 20.

În cazul unui succes la cel puțin opt puncte diferență, dar fără bonus ofensiv, alb-violeții vor egala în clasament gruparea din București. În acest caz, departajarea se face la numărul punctelor obţinute în meciurile directe, iar acesta ar fi 5-4 în favoarea formației timișorene, care în meciul tur a luat bonusul defensiv în Ghencea.

„Va fi un meci greu, dar jucăm acasă, iar acasă nu ne-a bătut nimeni anul acesta și nici nu cred că o va face. Este adevărat că acum avem nevoie de victorie la 8 sau peste 8 puncte, dar noi am mai demonstrat că ne plac provocările și dacă ne dăruim toți pe teren vom câștiga. Avem nevoie de agresivitate, devotament, suferință și de suporterii noștri alături”, spune jucătorul Lucian Mureșan.

Jucătorii lui Valentin Calafeteanu și Valentin Popârlan vin după patru partide consecutive în deplasare. Precedentul meci acasă a fost în urmă cu șase săptămâni, acea victorie (22-14) cu Știința Baia Mare.

„Ne dorim să avem o asistență cât mai numeroasă la stadion, să ne facem bine auziți din minutul 1 până în minutul 80, să învingem la scorul dorit și să ne asigurăm o vacanță frumoasă. Ne-am pregătit și cu momente speciale ce vor fi asigurate de majoretele din Franța ale partnererului nostru, USV, cele care au dansat și la finala Cupei României, tot un meci cu Steaua”, a declarat Dănuț Borzaș, manager SCM USV Timișoara.

Meciul din tur a fost unul spectaculos, cu 8 eseuri (4-4) și s-a încheiat cu 31-28 pentru gruparea roș-albastră, la 28 aprilie.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

12 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

14 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

15 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

16 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

16 ore ago