Timp liber

Scena de acasă dă startul, în acest an, la Ghiroda

Scena de acasă, un proiect al Asociației Trib’Art, se află la un pas de startul celei de a treia ediții. Anul acesta, călătoria muzicală prin județul Timiș începe din Ghiroda. Astfel, în 3 iunie 2023, de la ora 18:00, pe scena Casei de Cultură va avea loc concertul trupei rock MELTING DICE.

Seara continuă cu seturile a doi DJ îndrăgiți:

  • ora 19:00 – DJ VICTOR STAN
  • ora 20:00 – DJ IST

Trupa MELTING DICE s-a înființat la Timișoara, în toamna anului 2014, având în componența inițială patru membri: Flavius Vutan (chitară), Sorin Ghiniță (tobe), Dani Șimon (bas), Bogdan Cotîrță (chitară și voce).

Anul 2015 a însemnat primele festivaluri și concerte proprii ale trupei, iar în primăvara anului 2016 s-a lansat primul videoclip, pentru piesa „Inert”. Anul 2017 este cel în care trupa lansează primul album: Cord Cablu Creier, iar în 2020 se lansează cel de-al doilea material

discografic, EP-ul „Mat deschis”. Tot în 2020, locul lui Dani Șimon la bas este luat de Adolf Vegh, iar Flavius Vutan părăsește formația. În 2021, trupa a functionat în formulă de trio, iar din 2022 a revenit la una de cvartet, componența actuală fiind cu Bogdan Cotîrță (voce și chitară), Sorin Ghiniță (tobe), Alfred Paros (bas) și Cristi Paros (clape). Genul abordat de trupă este rock alternativ.

Victor Stan a urcat pe scenele unor mari festivaluri din Romania, precum UNTOLD și Flight Festival Timișoara. Celebrul DJ are la activ numeroase remix-uri și piese (producție proprie), acesta colaborând atât cu artiști din țară, cât și din străinăte.

IST, pe numele său adevărat Sebastian Istrate, este un tânăr și talentat DJ și producător muzical din Timișoara, cunoscut pentru seturile sale extrem de energice. IST și-a început cariera de DJ la 19 ani, remarcându-se atât pe plan local, cât și național, la festivaluri precum UNTOLD Festival, Magnetic Festival, Flight Festival, Carnival Festival și multe altele.

Proiectul Scena de acasă reprezintă un prilej de consum cultural de calitate pentru comunitatea din localitățile din județul Timiș, dorind să fie un eveniment care crește în anvergură de la an la an. Cea de a III-a ediție a proiectului Scena de acasă aduce, în această vară, și în Timișoara, Dumbrăvița, Sânandrei și Dudeștii Noi concerte rock, pop și jazz, urmate de mix-urile unor DJ cunoscuți din vestul țării.

 

 

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Sute de participanţi la prima Conferinţă de Antreprpenoriat pentru studenţi/FOTO

Eveniment util şi foarte bine primit de studenţi. InoHub UPT (Societatea Antreprenorială Studențească din Universitatea…

29 de minute ago

DRDP Timișoara dă 78 de milioane de lei, fără TVA, pentru consolidarea drumului dintre Cruceni și Livezile

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a lansat în licitație pe SEAP contractul prin care…

30 de minute ago

De Ziua Copilului, Muzeul Național al Banatului Timișoara organizează un interesant turneu de șah, dotat cu premii, adresat att micuților, dar și părinților.

Muzeul Național al Banatului Timișoara împreună cu Societatea de Istorie și Arheologie a Banatului, Societatea…

53 de minute ago

Fetele de la 24 sunt vicecampioane naționale la fotbal. Au pierdut finala dramatic la loviturile de departajare

Școala Gimnazială Nr. 24 din Timişoara este vicecampioană naţională la Fotbal feminin U12 - Cupa…

O oră ago

Mircea Geoană rămâne favoritul românilor la funcţia de preşedinte. Sondaj INSCOOP

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research la comanda News.ro, Mircea Geoană continuă să fie…

O oră ago

Cinematografele Primăriei au depășit o sută de mii de spectatori. Victoria e în topul național/FOTO

Cele două cinematografe pe care Primăria Timișoara a reușit să le redeschidă, Victoria și Timiș,…

2 ore ago