Social

Să nu vă păcălească vremea de afară! Sunt așteptate ploi torențiale

Meteorologii anunţă disconfort termic şi caniculă, cu temperaturi de până la 36 de grade, vineri şi sâmbătă, în mai multe zone ale țării. De asemenea, au fost emise avertizări cod galben şi portocaliu de ploi torențiale și vijelii pentru 11 județe din vestul și nord-vestul țării.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat vineri că în cursul acestei zile disconfortul termic va fi ridicat în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase. Sâmbătă, va fi caniculă în sud și est, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, și va fi caniculă, vineri local în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, iar sâmbătă în Câmpia Română și în Dobrogea continentală, conform ANM.

Avertizări cod galben și portocaliu de ploi torențiale și vijelii

De asemenea, au fost emise avertizări cod galben şi portocaliu de ploi torențiale și vijelii pentru 11 județe din vestul și nord-vestul țării. Avertizarea cod galben va fi în vigoare vineri, ora 19.00 – sâmbătă, ora 10.00. În intervalul menţionat, în vestul, nord-vestul şi local în centrul ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică – averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…75 km/h) şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp, conform ANM.

Sâmbătă şi duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în special în centrul, sudul şi estul țării. De vineri de la ora 20.00, până sâmbătă la ora 04.00 va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu, cu intensificări ale vântului şi vijelii, fiind vizate șase județe. În Banat, Crişana, Maramureş şi în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 80…100 km/h) şi vijelii, precizează ANM.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

20 de minute ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

32 de minute ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

3 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

3 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

5 ore ago