Economic

Șase crame din zona Buziaș – Silagiu vor fi incluse în proiectul Drumul Vinului

Timișul va avea un drum al vinului. Seria podgoriilor din zona Buziaș – Silagiu va fi inclusă în noul proiect turistic, șase crame fiind parte a proiectului.

Pentru ca acest proiect să prindă realitate, în plenul de săptămâna viitoare al Consiliului Județean Timi se va supune la vot preluarea drumului de la Buziaș de Silagiu, de către administrația județeană. După hotărârea va fi adoptată, în baza unui protocol, va fi preluat și studiul de fezabilitate deja existent.

Drumul Vinului va fi o nouă rută turistică, destinată mai ales iubitorilor de vin, dar și celor care fac drumeții. Odată cu noul proiect, ei se vor putea bucura nu doar de un traseu aparte, ci și de infrastructura necesară ce le va facilita această experiență autentică.

Modernizarea drumului ce asigură conectivitatea între ieșirea din orașul Buziaș și localitatea Silagiu are ca obiectiv crearea unei rute turistice cu potențial mare de atragere a turiștilor atât la nivel național, cât și internațional.

În curând, ne vom putea relaxa cu o plimbare lungă pe jos, cu bicicleta sau cu autoturismul (în zilele ploioase), traversând o zonă viticolă pe al cărei traseu se află mai multe crame deschise publicului și în care se organizează constant evenimente culturale și gastronomice: Crama Aramic, Crama Agape, Crama Dealul Dorului, Crama Domeniile Sera, Crama Varvara, Crama Thesaurus”, a anunțat Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

2 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

2 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

2 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

2 ore ago

Trei medalii de aur la naționalele de haltere pentru Alexandru Boțoacă de la CSM Timișoara

Pregătirea continuă, pasiunea și îndrumarea antrenorilor a transformat o promisiune într-o certitudine. Vorbim despre Dan…

6 ore ago