Social

Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Banat” al județului Timiș va fi reabilitat, până în 2024, pe bani europeni

Sediul ISU Banat din Timișoara va fi reabilitat cu fonduri europene. Deocamdată se caută firmă care să se ocupe de proiectarea și întocmirea documentației aferente proiectului. Finalizarea investiției ar urma să aibă loc până la finalul anului viitor.

Pe SEAP a fost urcată licitația pentru ”Servicii de proiectare şi execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Renovare energetică sediu ISU Timiș”. Este un contract de mari dimensiuni, suma oferită este de 4.458.511,8 lei.

Obiectivul general al proiectului creșterea eficienței energetice și gestionarea eficientă a energiei la imobilele din cadrul Sediului Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,BANAT” al județului Timiș, prin reabilitare termică și modernizarea instalațiilor aferente obiectivului de investiții și are ca obiective specifice, creșterea eficientei energetice prin aducerea în parametrii de confort specificați în normativele în vigoare a instalațiilor HVAC (de încălzire, ventilație mecanică, climatizare) și de iluminat și prin introducerea unor surse locale regenerabile de energie electrică și termică și reducerea cheltuielilor de exploatare și a consumurilor de utilități (energie electrică și termică, apă potabilă) și a emisiilor de gaze cu efect de seră, prin aplicarea unor măsuri de construire sustenabilă utilizând materiale performante, fără emisii de carbon nocive.

Firma câștigătoare va trebui să se ocupe de realizarea documentației tehnico-economice și pentru obținere avize, respectiv de asigurarea asistenței tehnice pe perioada de execuție, participarea la recepție și la elaborarea Cărții tehnice a construcției.

Prima etapă a proiectului de reabilitare va presupune proiectarea tuturor lucrărilor aferente obiectivului de investiții. Va dura două luni, și va trebui finalizată nu mai târziu de 15.09.2023.

Etapa a doua presupune realizarea tuturor lucrărilor aferente obiectivului de investiții.

Durata lucrărilor nu va putea fi mai mare de 12 luni, și vor trebui încheiate până pe 14.12.2024.

Garanția lucrărilor va fi de 5 ani de la finalizarea acestora.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

27 de minute ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

2 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

3 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

18 ore ago