Politica

USR Timiş, reacţie la “cazul ANI – Blaga”: PNL Timiș este un partid de oameni certați cu legea

Agenția Națională de Integritate (ANI) a găsit un nou “client” în PNL Timiş, este vorba de consilierul judeţean Lucian Blaga, care se alătură unei lungi liste de liberali cu probleme de intergritate.

“PNL Timiș este un partid de oameni certați cu legea. Într-un alt episod jenant pentru PNL Timiș, Lucian Blaga, consilier județean, s-a alăturat listei nesfârșite a membrilor care nu pot evita problemele cu legea, după același tipar: câștigă un mandat în consiliu, ajung într-un consiliu de administrație și acolo, își văd, cel mai probabil, de interesul propriu și nu de cel al cetățenilor. Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a prins pe acesta încălcând legea, arătând, încă o dată, că există o obișnuință de a nu respecta regulile în PNL Timiș”, transmite USR Timiş prin intermediul unui comunicat de presă.

Cei din USR amintesc că Blaga este un “produs” al perioadei în care PNL Timiş era controlat de Nicolae Robu.

“Acestea nu sunt fenomene noi. Ele se întind până în perioada în care Nicolae Robu își exercita funcția de primar al Timișoarei și, de asemenea, ocupa poziția de președinte al PNL Timiș. Robu, într-o manieră incredibil de nepotrivită, l-a promovat pe Blaga în funcții cheie: ca director adjunct la Horticultura și membru în Consiliul de Administrație la Colterm. Și aceasta, în ciuda faptului că Blaga a fost deja condamnat pentru „mărturie mincinoasă” într-un alt dosar”, continuă cei din USR.

Dar aceasta nu este doar o problemă a lui Blaga, spun cei din USR Timiş, problema regăsindu-se la toate nivelurile în PNL Timiș.

 „Acest nou caz de incompatibilitate nu face decât să crească îngrijorarea privind structura morală a partidului și abilitatea acestuia de a servi cu onestitate interesele publice. Mai mult ca niciodată, PNL Timiș trebuie să abordeze această problemă și să demonstreze că este dispus să-și repare cultura și practicile interne. Dacă nu, este posibil să se confrunte cu pierderea suportului public, care devine tot mai sceptic în fața acestei serii nesfârșite de incidente legale. Ne uităm cu îngrijorare la cum tot mai mulți oameni importanți din PNL Timiș, cum ar fi Alin Nica, Alexandru Proteasa și Adrian Lulciuc, au probleme cu legea. Aceasta nu e doar o problemă serioasă, ci este o problemă care erodează baza de încredere esențială pentru o cooperare eficientă. De fiecare dată când aflăm de o altă persoană din PNL care a încălcat legea, cooperarea devine din ce în ce mai dificilă”, se mai arată în comunicatul de presă al USR Timiş.

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

9 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

O oră ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

16 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

16 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

17 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

18 ore ago