Politica

USR Timiş, reacţie la „declarațiile halucinante” ale lui Alin Nica: De ce insistă să facă parte din organismul de supraveghere al ANI? Și cu ce scop?

USR Timiş a reacţionat, printr-un comunicat de presă la declaraţiile preşedintelui CJ Timiş şi al PNL Timiş, Alin Nica, care a afirmat că va contesta în instanţă o eventuală demitere din calitatea de membru al Consiliului Naţional de Integritate (CNI). USR-iştii se întreabă în ce scop insistă Nica atât de mult să rămână membru în organismul care supraveghează ANI.

Joi, senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, a reuşit să includă pe Ordinea de zi a şedinţei de Senat revocarea lui Alin Nica din poziţia de membru al Consiliului Naţional de Integritate (CNI). Punctul n-a mai ajuns la vot, PNL-iştii tergiversând la nesfâşit dezbaterile la celelalte puncte. Nica a reacţionat, în această dimineaţă, afirmând că o eventuală demitere a sa e ilegală, urmând să o conteste în instannţă dacă se va întâmpla acest lucru

„Suntem nevoiți să reacționăm la declarațiile halucinante pe care le-a avut, în această dimineață, Alin Nica, președintele PNL Timiș, în legătură cu revocarea sa din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate, forul de supraveghere al Agenției Naționale de Integritate. Este de notorietate faptul că domnul Alin Nica este vizat de sesizări ale Agenției Naționale de Integritate care au fost trimise Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție datorită existenței unor indicii referitoare la săvârșirea infracțiunilor de „folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane”, „fals în declarații” și „conflict de interese””, transmite USR Timiş, printr-un comunicat de presă.

USR-iştii amintesc că, pe lângă Nica, există foarte mulți membri ai PNL Timiș, demnitari publici, care sunt vizați, la rândul lor, de sesizări ANI cu privire la posibile infracțiuni și fapte penale.

„Este imoral și lipsit de demnitate ca, în acest context, să te ții cu dinții de o funcție în forul de supraveghere al instituției care te cercetează și care a cerut organelor de anchetă să verifice existența unor fapte penale în legătură cu tine și cu subalternii tăi. În baza acestui lucru, ușor de înțeles pentru oricine are un minimum de bun-simț, a acționat senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, atunci când a cerut plenului Senatului suplimentarea ordinii de zi a ședinței Senatului de miercuri, 21 iunie 2023, cu un vot de revocare a lui Alin Nica din Consiliul Național de Integritate. În lipsa unei demisii din partea acestuia, Senatul este obligat să ia măsurile necesare pentru a proteja prestigiul său și al Agenției Naționale de Integritate”, continuă comunicatul USR.

USR-iştii se întreabă de ce Nica ţine cu dinţii de funcţie şi ce se ascunde sub această insistenţă.

„Aroganța președintelui PNL Timiș, pe care a înfățișat-o în această dimineață, nu face decât să ridice mai multe semne de întrebare cu privire la infracțiunile la care face referire comunicatul Agenției Naționale de Integritate din 25 ianuarie 2023. De ce insistă să facă parte din organismul de supraveghere al agenției? Și cu ce scop? Procedura de revocare va fi continuată la plenul următor al Senatului. Alin Nica nu poate să mai facă parte din Consiliul Național de Integritate. Nu cât timp există asemenea suspiciuni care planează asupra sa”, se arată în finalul comunicatului.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

O oră ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

5 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

5 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

5 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

5 ore ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

5 ore ago