Administratie

Lăsat fără ”cuvânt” în plen, Marian Constantin Vasile își prezintă opiniile pe Facebook

La scurt timp după ce a rămas, oficial, fără postul de administrator public, Marian Constantin Vasile și-a prezentat gândurile pe această temă, într-o postare generoasă pe Facebook. Despre cel care timp de o lună, până pe 1 septembrie, îi mai este șef, Alin Nica, Vasile spune că nu are curaj și tărie, pentru că nu i-a oferit posibilitatea să se adreseze plenului care i-a ”închis” postul.

”Postez aici câteva gânduri cu privire la desființarea – astăzi – a postului de administrator public al județului, inexblicabilă și în contradicție cu realitățile și rezultatele dovedite toți acești ani de propria-mi persoană și echipele pe care le-am coordonat. Sunt nevoit să fac acest lucru, având în vedere că președintele Consiliului Județean Timiș nu a avut curajul și tăria să îmi dea cuvântul în plen, iar cetățenii merită să știe adevărul. În anul 2020, la invitația președintelui CJT, am acceptat postul de administrator public al județului Timiș, pentru că presupunea dezvoltarea multilaterala a județului în care m-am născut, ridicarea nivelului de trai și creșterea încrederii cetățenilor în administrația publica locala prin profesionalizare, transparentizarea activităților și menținerea promisiunilor fata de aceștia. M-am străduit totdeauna să păstrez linia dreaptă (oricând de greu a fost, mai ales în acești ani de plina criza) și mi-am îndeplinit cu succes toate obiectivele de contract, dovada fiind raportul de activitate publicat acum aproximativ 2 luni: https://www.facebook.com/iDezvoltare.RO/posts/968708284109509 . Ca și încununare a eforturilor, am obținut în luna mai 2023 o distincție națională: premiul de administrator public al anului 2022 (www.facebook.com/iDezvoltare.RO/posts/969701844010153 )”, spune Vasile.

El subliniază că a reușit să atragă sute de milioane de lei pentru consiliul județean. Probabil el se referă la proiectele cu finanțare externă și națională în cadrul cărora a lucrat, chiar mare parte cu real succes.

”Împreună cu colegii coordonați direct (cărora le mulțumesc cu această ocazie!), am atras sute de milioane de lei nerambursabili (subliniez: cu o echipă creată de la zero), am deblocat și accelerat implementarea proiectelor cu fonduri europene și a investițiilor din buget propriu (detaliile sunt prezentate în informările mele publice regulate), am generat inițiative și îmbunătățiri care s-au materializat sau se materializează (ex. modernizarea întregului sistem de proceduri, platformele digitale și instrumente funcționale) samd. Toate aceste rezultate sunt cuantificabile și pot fi verificate”, a mai spus cel care, încă, mai este administrator public al județului.

Marian Constantin Vasile se simte o victimă a sistemului, inclusiv politic, care ar fi opac la înnoire și îmbunătățire.

”Încă înainte de ocuparea postului în 2020, am conștientizat riscurile multiple la care urma să fiu expus, inclusiv cele politice și cele legate de reacția inevitabilă a unui sistem public forțat să se îmbunătățească și să performeze mai mult. Cu toate acestea, am dorit să las ceva în urma mea și consider că am reușit să fac acest lucru, având în același timp relații bune și foarte bune cu mulți angajați ai CJT. Acum câteva luni mi-au fost restrânse atribuțiile, cu care am susținut timp de 2.5 ani o mare parte din activitățile CJT. Nu eu am fost cel ce a solicitat acest lucru, a fost decizia președintelui CJT, pentru motive pe care greu le pot înțelege în mod obiectiv. Totuși, am continuat să îmi fac cu seriozitate munca alocată, legată de transformarea digital a instituției și a județului, un demers foarte complicat și complex, un pionierat care necesită mult efort, într-un domeniu în care dețin o teză de doctorat”, a mai spus Vasile.

El subliniază că Alin Nica trebuia să îl lase fără post și nu să paseze responsabilitatea către plenul instituției.

La final de carieră, cel puțin deocamdată, în funcția de administrator public, Vasile face chiar și recomandări pentru conducerea consiliului județean, cu precizarea că își rezervă dreptul la replică, dacă e făcut vinovat. Putem să ne așteptăm la contestări ale deciziei luate? Doar timpul o va spune…

”Ca sfat pentru conducerea CJT: recomand ca eventualele eșecuri administrative pe care le-ar pricinui (pe care nu mi le doresc în niciun caz) să și le asume, nu să încerce să dea vina pe alții, cum bine știe clasa politică să facă. În caz contrar, îmi voi rezerva dreptul la replică – cu fapte și dovezi – pentru a susține primarea adevărului. Vom vedea ce ne rezervă viitorul. Sper ca proiectele, inițiativele și activitățile de care am avut grijă în tot acest răstimp să fie duse la îndeplinire. În ceea ce mă privește, sunt optimist. Și vă sugerez să ținem aproape”, încheie Vasile.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

2 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

6 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

6 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

6 ore ago

Jr. NBA League România: Divizia Southwest, la final. Rezultatele înregistrate și programul sferturilor de finală

Prima fază din Conferința de Vest a Jr. NBA League România s-a încheiat recent, când…

7 ore ago