Consiliul Judeţean Timiş

Marian Constantin Vasile știe de ce a rămas fără postul de administrator public al județului. A fost văzut ca potențial candidat puternic la alegeri

Trei ar fi motivele principale pentru care Marian Constantin Vasile va rămâne fără postul de administrator public al județului, de la 1 septembrie. Joi, el a prezentat presei opinia sa asupra subiectului. Iar, per total, se deosebesc trei motive principale: a fost văzut ca un posibil candidat puternic pentru alegerile din 2024, a ocupat un post râvnit de mulți, iar al treilea se referă la faptul că unii membrii importanți din PNL au considerat că va fi un funcționar public aservit, ceea ce nu s-a întâmplat.

După activitatea sa, Vasile crede că a început să sperie persoanele care vor candida la următoarele alegeri din 2024.

”De ce ce cred eu că realmente a fost desființat postul de administrator public al județului. În primul rând cred că a fost vorba despre faptul că am intrat, prin postările mele, în vizorul partidelor ca un candidat pentru alegerile din 2024, și a existat această teamă pentru mine. Deși eu pot să vă spun că niciodată nu am dat semnale în sensul acesta, m-am focusat pe ceea ce înseamnă management instituțional, n-am încercat nici direct, nici indirect să promovez persoana proprie. Vă pot mărturisi încă un aspect, încă la începutul mandatului când președintele m-a chemat la el, am avut o înțelegere bărbătească, una din condiții a fost să informez cetățenii despre ceea ce fac. Nu am făcut acest lucru nici pe jumătate cât aș fi putut”, a declarat Vasile.

Au mai fost alte două motive principale, mai subliniază Marian Constantin Vasile, iar acestea s-ar lega de modul în care și-a desfășurat, de fapt activitatea.

”Vă mai pot spune încă două argumente pe care le pot închipui pentru această desființare a postului de administrator public. Primul, anume că am stat probabil în calea fericirii unor oameni așa zis puternici, vorbim despre un an electoral. Eu am fost un om corect moral, bazat pe rezultate și pe servirea intereselor cetățenilor și, recunosc, că s-ar putea să fi indispus unele persoane sau unele intrese prin această abordare a mea, care a fost foarte corectă. Nu în ultimul rând ar putea să fie motivul următor, că nu a exista o colaborare cum își închipuiau unii din PNL, anume o colaborare aservită. Nu mă reprezintă o asemenea colaborare. Când președintele m-a chemat alături de el am pus trei condiții. Eu mi-am respectat partea de promisiune, am livrat rezultate, din păcate, pe partea cealaltă nu aș dori eu să răspund la întrebări”, conform celui care mai e încă o lună administrator public al Timișului.

Acuzațiile apărute la adresa sa se refereau și la lipsa de colaborare cu primarii PNL. Vasile spune că nu a dorit să se ocupe de relația instituțională cu aceștia, dar și legate de împărțirea bugetului, a banilor direcționați spre UAT, ceea ce i-a cerut și explicit președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

”Unul dintre argumente a fost necolaborarea cu primarii PNL. Încă de la începutul mandatului i-am spus domnului Nica să nu-mi dea relații cu primarii pentru că nu pot mulțumi pe toată lumea și nu mai sunt în partid de peste trei ani. I-am spus să nu-mi dea ca atribuție împărțirea banilor”, a mai declarat Vasile.

Totodată, o altă problemă ar fi fost că nu a dorit să angajeze ”pile” politice, oameni trimiși de partide să ocupe un post pe care persoana respectivă nu îl poate susține profesional, dar în care cel în cauză spera să ”mucegăiască” veșnic pe un salariu bun la stat. Au fost și de la PNL, dar și de la alte partide, e drept, mai subtil.

”Mai rămâne o provocare, anume că nu am acceptat CV-urile venite pe linie de partid. Au venit câteva propuneri din partea PNL, de la persoane cu funcții care vizau posturi ce nu au aveau nicio treabă. Le-am invitat să participe la concurs, dar nu au venit. Au fost și alte partide care au încercat, dar mai subtil. Concluzia mea e următoarea: de fapt nu au fost urmărite interesele județului și ale cetățenilor, ci interesele partidelor”, a spus Marian Constantin Vasile.

Acesta crede că se știa de mai multă vreme că va fi dat afară, că deja știa scenariul situației. Vasile nu înțelege de ce nimeni nu a vrut să știe despre raportul său de activitate și despre rezultatele obținute.

”Am știut dinainte scenariul, ceea ce naște și alte întrebări. De ce după acea distincție (n.r. administratorul public al anului, acordată de o asociație) echipa din care am făcut parte a întors foaia? Sunt întrebări pe care ar trebui cu toții să ni le adresăm dacă vrem să continuăm cu dezvoltarea județului. Eu îmi doresc să se facă lumină, țin la adevăr. Nu am fost niciodată o persoană conflictuală pentru că nu am dorit să rostogolesc în presă tot felul de dezinformări. Am dorit să întărim echipa și încrederea cetățenilor în Consiliul Județean. În ceea ce privește postul de administrator public, cred că ne dăm seama că e un post important nu a fost degeaba creat prin legislație. Nimeni nu a contestat raportul meu de activitate, dar nici nu a amintit despre el în plenul CJT de săptămâna trecută”, a spus Vasile.

Desigur, acuzațiile aduse de Marian Constantin Vasile sunt respinse de cei de la Consiliul Județean Timiș.

”În Consiliul Județean Timiș nu se practică angajarea pe linie de partid și vă asigur că sunt respectate toate condițiile legale de angajare, fără vreo presiune asupra Direcției de Resurse Umane. Dacă există informații despre posibile ilegalități, acestea trebuie sesizate instituțiilor abilitate”, ne-au transmis reprezentanții CJT.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

3 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

4 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

6 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

7 ore ago