Marian Constantin Vasile știe de ce a rămas fără postul de administrator public al județului. A fost văzut ca potențial candidat puternic la alegeri

Trei ar fi motivele principale pentru care Marian Constantin Vasile va rămâne fără postul de administrator public al județului, de la 1 septembrie. Joi, el a prezentat presei opinia sa asupra subiectului. Iar, per total, se deosebesc trei motive principale: a fost văzut ca un posibil candidat puternic pentru alegerile din 2024, a ocupat un post râvnit de mulți, iar al treilea se referă la faptul că unii membrii importanți din PNL au considerat că va fi un funcționar public aservit, ceea ce nu s-a întâmplat.

După activitatea sa, Vasile crede că a început să sperie persoanele care vor candida la următoarele alegeri din 2024.

”De ce ce cred eu că realmente a fost desființat postul de administrator public al județului. În primul rând cred că a fost vorba despre faptul că am intrat, prin postările mele, în vizorul partidelor ca un candidat pentru alegerile din 2024, și a existat această teamă pentru mine. Deși eu pot să vă spun că niciodată nu am dat semnale în sensul acesta, m-am focusat pe ceea ce înseamnă management instituțional, n-am încercat nici direct, nici indirect să promovez persoana proprie. Vă pot mărturisi încă un aspect, încă la începutul mandatului când președintele m-a chemat la el, am avut o înțelegere bărbătească, una din condiții a fost să informez cetățenii despre ceea ce fac. Nu am făcut acest lucru nici pe jumătate cât aș fi putut”, a declarat Vasile.

Au mai fost alte două motive principale, mai subliniază Marian Constantin Vasile, iar acestea s-ar lega de modul în care și-a desfășurat, de fapt activitatea.

”Vă mai pot spune încă două argumente pe care le pot închipui pentru această desființare a postului de administrator public. Primul, anume că am stat probabil în calea fericirii unor oameni așa zis puternici, vorbim despre un an electoral. Eu am fost un om corect moral, bazat pe rezultate și pe servirea intereselor cetățenilor și, recunosc, că s-ar putea să fi indispus unele persoane sau unele intrese prin această abordare a mea, care a fost foarte corectă. Nu în ultimul rând ar putea să fie motivul următor, că nu a exista o colaborare cum își închipuiau unii din PNL, anume o colaborare aservită. Nu mă reprezintă o asemenea colaborare. Când președintele m-a chemat alături de el am pus trei condiții. Eu mi-am respectat partea de promisiune, am livrat rezultate, din păcate, pe partea cealaltă nu aș dori eu să răspund la întrebări”, conform celui care mai e încă o lună administrator public al Timișului.

Acuzațiile apărute la adresa sa se refereau și la lipsa de colaborare cu primarii PNL. Vasile spune că nu a dorit să se ocupe de relația instituțională cu aceștia, dar și legate de împărțirea bugetului, a banilor direcționați spre UAT, ceea ce i-a cerut și explicit președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

”Unul dintre argumente a fost necolaborarea cu primarii PNL. Încă de la începutul mandatului i-am spus domnului Nica să nu-mi dea relații cu primarii pentru că nu pot mulțumi pe toată lumea și nu mai sunt în partid de peste trei ani. I-am spus să nu-mi dea ca atribuție împărțirea banilor”, a mai declarat Vasile.

Totodată, o altă problemă ar fi fost că nu a dorit să angajeze ”pile” politice, oameni trimiși de partide să ocupe un post pe care persoana respectivă nu îl poate susține profesional, dar în care cel în cauză spera să ”mucegăiască” veșnic pe un salariu bun la stat. Au fost și de la PNL, dar și de la alte partide, e drept, mai subtil.

”Mai rămâne o provocare, anume că nu am acceptat CV-urile venite pe linie de partid. Au venit câteva propuneri din partea PNL, de la persoane cu funcții care vizau posturi ce nu au aveau nicio treabă. Le-am invitat să participe la concurs, dar nu au venit. Au fost și alte partide care au încercat, dar mai subtil. Concluzia mea e următoarea: de fapt nu au fost urmărite interesele județului și ale cetățenilor, ci interesele partidelor”, a spus Marian Constantin Vasile.

Acesta crede că se știa de mai multă vreme că va fi dat afară, că deja știa scenariul situației. Vasile nu înțelege de ce nimeni nu a vrut să știe despre raportul său de activitate și despre rezultatele obținute.

”Am știut dinainte scenariul, ceea ce naște și alte întrebări. De ce după acea distincție (n.r. administratorul public al anului, acordată de o asociație) echipa din care am făcut parte a întors foaia? Sunt întrebări pe care ar trebui cu toții să ni le adresăm dacă vrem să continuăm cu dezvoltarea județului. Eu îmi doresc să se facă lumină, țin la adevăr. Nu am fost niciodată o persoană conflictuală pentru că nu am dorit să rostogolesc în presă tot felul de dezinformări. Am dorit să întărim echipa și încrederea cetățenilor în Consiliul Județean. În ceea ce privește postul de administrator public, cred că ne dăm seama că e un post important nu a fost degeaba creat prin legislație. Nimeni nu a contestat raportul meu de activitate, dar nici nu a amintit despre el în plenul CJT de săptămâna trecută”, a spus Vasile.

Desigur, acuzațiile aduse de Marian Constantin Vasile sunt respinse de cei de la Consiliul Județean Timiș.

”În Consiliul Județean Timiș nu se practică angajarea pe linie de partid și vă asigur că sunt respectate toate condițiile legale de angajare, fără vreo presiune asupra Direcției de Resurse Umane. Dacă există informații despre posibile ilegalități, acestea trebuie sesizate instituțiilor abilitate”, ne-au transmis reprezentanții CJT.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

observator a spus: (iulie 27th, 2023 at 22:39 )

Ca de obicei, ex-administratorul Marian Vasile minte ca și cum respiră. Întreaga lui conferință de presă de astăzi nu a fost decât o încercare de auto-victimizare dar și de scoatere în evidență a „personalității” sale.
Ca de obicei, se fac aluzii și insinuări!!! dar nu se oferă nici un element concret. Care primari au făcut presiuni pt. angajare? Ce căutau la el CV-urile când trebuiau să fie la Resurse umane? șamd.
Cât despre aluziile la partidele care îl caută pt. o eventuală candidatură, rămâne valabilă gluma cu semi ilegalistul. El se ascundea dar nu-l căuta nimeni. De aia era doar pe jumătate ilegalist

Nero a spus: (iulie 27th, 2023 at 23:39 )

Se stie decand lumea si pamantul, dar mai ales dupa 2017, dupa ce s au marit, dublat, lefurile, ca in administratia publica se angajeaza pe pile, mai ales politice. Deci poate că Vasile s a luptat cu politrucii….si neputând sa i invinga, l au învins. C’e la vie, draga Marian.

Nelu a spus: (iulie 28th, 2023 at 11:20 )

Adica un penelist spune clar si raspicat ca PNL e un partid corupt, ceea ce nu e vreo noutate. Noutate n-o sa fie nici faptul ca populatia bastinasa o sa voteze cu doua maini acest partid, asa cum a facut cu hotii de-a lungul timpului.
Romanii nu invata nimic din trecut.

curios a spus: (iulie 29th, 2023 at 08:21 )

Poate să spună MCV cât a fost câștigul lui lunar la CJT? Asta în perioada în care beneficia de avantajele sistemului cu care se lupta.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate, nu a fost să fie organizat chiar la conacul unde lucrările de reabilitare sunt în partea lor finală, dar problemele descoperite au făcut necesare lucrări suplimentare. Totuși, evenimentul vine să încununeze 10 luni de muncă susținută și colaborări de excepție....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes
Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În fruntea listei se află Alin Nica, actualul preşedinte al CJ Timiş şi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei. Pe următoarele locuri se află doi tineri, Vlad Şendroiu (USR) şi Ionuţ Sîrbu (FD), fost preşedinte al TNL Timiş. De...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei
România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Top