Sport

Rugbiştii s-au reunit în efectiv redus. Echipa care se pregăteşte prin oraş, are şi nume noi

SCM USV Timișoara a reluat pregătirile pentru partea a doua a Ligii Naționale de Rugby. În această primă săptămână (3-9 iulie), jucătorii vor avea un program de pregătire fizică, la Agronomie, la Constructim și la Smartfit.

Partea secundă a sezonului se va juca fără rugbiștii convocați în cel de-al doilea cantonament al echipei naționale de seniori. Acesta începe la 10 iulie și pregătește participarea la Cupa Mondială.

Astfel, de la ședințele de pregătire din aceste zile lipsesc cei mai mulți dintre cei care s-au aflat la reprezentativele de rugby în XV și 7s. De celaltă parte, Alexandru Țăruș, georgianul Aleksandre Kalmakhelidze, ale căror transferuri au fost perfectate deja, câțiva juniori de la echipa U17 și doi jucători aflați în probe, un pilier kenian și un taloner sud-african, s-au alăturat lotului.

Partea a doua a Ligii Naționale va începe la 12 august, cu o nouă împărțire a echipelor în trei serii, diferită față de cea din prima parte.

Sistemul de desfășurare urmează să fie stabilit de Federația Română Rugby în viitorul apropiat.

„Este dificil de exprimat un punct de vedere asupra fazei următoare până când nu știm sistemul de disputare. Sunt mai multe variante și îmi doresc să avem un răspuns în această săptămână. Este clar că vom avea și meciuri mai facile. Vom putea roda întreg lotul, ceea ce ne poate ajuta”, spune Valentin Calafeteanu, antrenor principal SCM USV Timișoara.

Din august, SCM USV Timișoara (locul III în Grupa 1) se va duela cu Dinamo București (locul IV în Grupa 1), cu CS Năvodari (locul IV în Grupa 2), RC Grivița-UNEFS București (locul V în Grupa 2) și nou-înființata Rapid București.

Liga Națională continuă fără punctele acumulate în partea de debut a campionatului. Primele două clasate se califică în semifinale, dar vor disputa penultimul act în deplasare.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

13 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

16 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

17 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

18 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

19 ore ago