Sport

SCM USV Timişoara continuă să alimenteze naţionalele României de rugby

Federația Română de Rugby a anunțat lotul pentru cel de-al doilea cantonament al naționalei. Dacă în primul stagiu de pregătire au fost 50 de jucători, acum lotul se reduce la 44.

FRR anunță că este vorba tot despre un „lot lărgit”, iar echipa bănăţeană dă șase rugbiști. Ciprian Chiriac, Vlad Neculau, din pachetul de înaintare, Gabriel Rupanu, Alin Conache și Marius Simionescu (treisferturi) au fost și în primul cantonament, merg și în al doilea.

Surpriza este convocarea centrului Tevita Manumua, care nu a făcut prima parte a pregătirii cu naționala în XV. Tevita a participat la Jocurile Europene cu 7s de la Cracovia Malopolska (Polonia), însă acum a fost chemat în lotul stejarilor.

Născut la 12 februarie 1993, la Tongatapu, în Tonga, Tevita s-a transferat la Timișoara în 2013. El a devenit cetățean român în 2019, dar până acum a avut doar convocări la naționala de rugby în 7.

În plus, la lot va merge Mihăiță Lazăr, care este antrenor pentru jocul în grămada ordonată.

România va disputa trei meciuri test în perspectiva Cupei Mondiale din Franța. Tricolorii vor întâlni pe 5 august, Statele Unite ale Americii, la București, apoi Georgia (locul 11 mondial) pe 12 august, la Tbilisi și Italia (locul 14 mondial), pe 19 august, în Peninsulă.

Altfel, antrenorul echipei naţionale de rugby în 7 a României a stabilit lotul de 13 jucători care vor participa la etapa a doua a Campionatului European, de la Hamburg.

Naţionala de rugby 7s a României va participa între 7-9 iulie la etapa a doua a Campionatului European, ce are loc la Hamburg. România va debuta pe 7 iulie, cu meciurile din grupă, urmând să întâlnească Georgia.

Echipa României pentru Hamburg Men’s 7s Championship Series 2023 are trei jucători din Timişoara: Kemal Altinok, Romeo Corrado Şteţco, Dănuţ Jipa.

Acasă, SCM USV Timișoara a reluat pregătirile luni, 3 iulie, pentru partea a doua a sezonului. Săptămâna aceasta este rezervată pregătirii fizice.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago