Administratie

Un cămin de bătrâni din Buziaş a fost închis în a treia zi de controale

În a treia zi a controalelor efectuate sub coordonarea Prefecturii Timiş în centrele sociale din judeţ, a fost închis temporar un amplasament din Buziaş destinat persoanelor vârstnice. Cele 32 de persoane din centru vor fi relocate până la remedierea problemelor.

În cursul zilei de astăzi, cele trei comisii mixte de control formate sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Timiș au controlat un număr de 15 centre situate pe raza județului Timiș, în localitățile: Buziaș, Giroc, Lovrin, Lugoj, Periam, Sânnicoalu Mare, Sinersig, Șag, Variaș.

În urma acțiunilor de control efectuate astăzi, au fost depistate nereguli de funcționare majore la un centru iar ulterior controlului i-a fost suspendată temporar activitatea. Este vorba de Asociația Gerro – Căminul pentru persoane vârstnice Pensiunea Amurgul din orașul Buziaș.

Deficiențele găsite au fost: nerespectare structurii din autorizația sanitară de funcționare, cabinet medical cu dublă funcționalitate, lipsa apei curente în cabinet, spălătorie neautorizată, cantități insuficiente de produse de curățenie și dezinfecție, dușuri nefuncționale de la două grupuri sanitare, la etajul 1 s-a regăsit un microclimat necorespunzător, o parte din personal (6 persoane) nu a efectuat controlul medical periodic, lipsa certificatelor de absolvire a cursurilor de igienă pentru personalul care necesita astfel de cursuri.

În consecință, s-a aplicat amenda contravențională în valoare de 25.000 lei conform HG 857 /2011 art. 4 lit. c) și măsura complementară de suspendare temporară a activității până la remedierea deficiențelor constatate. Pe toată această perioadă persoanele aflate în grija acestui centru, respective 32 de persoane vârstnice, vor fi relocate și implicit se va lua legătura cu aparținătorii acestora.

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

2 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

3 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

3 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

3 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

4 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

4 ore ago