Opinii

Dezamăgirea, doctrină de AUR

Am văzut o poză frumoasă cu mai mulți domni, căci doamne nu le putem zice. În ordinea numerelor de pe tricouri, e vorba de George Simion, președintele partidului AUR, Marian Cucșa, președintele unui partid numit „Republican”, partener politic care a francizat brandul AUR în Timiș, Marius Craina, liderul organizației Timișoara a acestui partid, Marcel Mihoc, șef al filialei Timiș „republicane” și alți domni, microfoane ale ziariștilor, din ilustrată lipsește motivat Lorin Fortuna, fie-i țărâna ușoară!, dar și deputatul Ciprian Titi Stoica, încă cu statut incert în partid. Văzând acest grup de oameni mi-am răspuns la câteva întrebări despre viitorul electoral al AUR în Timiș, însă aceste lămuriri ar trebui să vină pentru unii și cu o adâncă mâhnire.

Lămurirea e că dl. Marius Craina are șanse mari să devină candidatul de sub sigla AUR pentru Primăria Timișoara, iar dl. Mihoc poate dă o tură la consiliul județean nu să-l câștige, dar măcar să intre cu câțiva consilieri pe listă, iar despre dl. Cucșa ce să zicem?… doar de bine, salutări acasă, sănătate, că bună idee a avut să se lipească unde trebuie. Dacă astea sunt lămuririle, mâhnirile sunt altele. E un fel de a zice „mâhnire”, căci pentru a fi mâhnit trebuie să pui și pasiune pentru acest partid. Cu siguranță sunt mulți timișeni care ar putea încerca acest sentiment în legătură cu ce se întâmplă sub emblema AUR.

Dacă aș fi patriot adevărat, cu cămeșă de ie și căciulă de astrahan pe cap, aș mânca numai roșii din „programul tomata”, aș umbla cu coarnele de ren și tricolorul tot anul pe mașină, aș detesta ideea de uniune europeană, dar aș cere cât mai grabnic autostrăzi și pachete de bani din fonduri de la Bruxelles, m-aș da unionist cu Republica Moldova, dar aș mai trage o fugă la ambasada Rusiei, conform protocolului, dacă așa aș fi, nu patriot din ăsta de cacao ca mine, care-și plătește taxele, impozitele, care nu scuipă pe jos în Germania să-și facă țara de râs, atunci sigur aș fi mâhnit pentru ce se întâmplă în clanul patrioților adevărați din județul Timiș și capitala Timișoara.

Să fiu patriot din ăsta sigur că m-ar deranja că AUR nu vine cu oameni noi, ca mine, de la firul ierbii, supărați pe viață, pe statul paralel, pe partidele mainstream, pe ong-uri, pe Soroș și Gates. Ziceam doar așa… firește că nu „ca mine”, căci AUR e o pălărie prea mare, prea moale și prea maro pentru un alegător care se cunoaște a fi unul sănătos civic. Dar măcar așa ca George Simion la nivel național, așa cum e el politician de peluză, mai cu bagabonțeală, dar nu târnosit prin mai multe partide, tocmai acele partide despre care cei din AUR ar spune acum că sunt de rahat. Domnii Craina, Mihoc și Cucșa numai ei știu prin câte partide au fost, iar eu nici atât nu mă pricep să le amintesc asta, dar sigur au fost prin PSD, Pro România și ALDE, o minunăție!

Adică acele partide, doamnelor și domnilor, patrioți și patriote, despre care omul de rând al AUR nici nu vrea să mai audă. Asta ce învățătură de minte trebuie să atragă? Că la un examen de coprocultură politică, acest partid tot din aceleași maglavais e făcut. Că atunci când se dă adunarea la masa plină de bucate a patrioților, aceiași fripturiști se vor aduna, nu veți vedea figuri noi, ca „stegarul dac” sau alte personaje de benzi desenate apărând ca din codrii să preia partea de strategie, de ideologie, de execuție… Căci ori nu se găsesc oameni onești dispuși să se bage într-o așa troacă (și atunci să zică mersi că apar alde Mihoc, Craina sau Cucșa), ori partidul arde etapele pentru a ajunge cât mai repede și cât mai sus.

Iar ajuns acolo sus să facă exact ce fac celelalte partide, căci țara trebuie să funcționeze și nu e timp de experimente și alte jocuri de glezne. Dar asta chiar n-are nicio legătură cu patriotismul, cu suveranismul, cu producția națională de tomate și alte vrăjeli aducătoare de voturi.

Share
Published by
Eugen Sasu
Tags: aurdoctrina

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

20 de minute ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

55 de minute ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

O oră ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

2 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

2 ore ago