Politica

Dezinformat sau dezinformator? PNL-istul Dan Diaconu trage spuza Festivalului Enescu pe turta CJ Timiş

Fostul viceprimar PNL al Timişoarei Dan Diaconu afirmă că finanţarea celor şase concerte din cadrul Festivalului George Enescu, care se vor desfăşura la Timişoara este asigurată de către Consiliul Judeţean. Nimic mai fals, concertele fiind finanţate de Ministerul Culturii. Diaconu este consilier local PNL, dar şi consilier pe probleme culturale al preşedintelui CJ Timiş, Alin Nica, iar în cazul de faţă ori este dezinformat ori dezinformează intenţionat.

 În această toamnă Festivalul George Enescu vine şi la Timișoara, Capitala Culturală a Europei în 2023. Unele dintre cele mai mari orchestre din lume vor susține șase concerte, între 3 şi 20 septembrie, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Aşa cum se arată şi pe pagina oficială a festivalului, concertele sunt finanţate de Ministerul Culturii: “Proiectul face parte din Programul cultural național ,,Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023″ și este finanțat prin programul OVERBORDER CULTURE +, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii”.

Consilierul local PNL, Dan Diaconu, consilier pe domeniul cultural al preşedintelui CJ Timiş, Alin Nica, ştie însă altceva, atribuind finanţarea Consiliului Judeţean.

“Festivalul Enescu la Timisoara (si Lugoj) aduce intre 3 si 20 septembrie o pleiada de artisti de exceptie in Capitala Europeana a Culturii: Ensemble Intercontemporain, Fine Arts Quartet, Camerata Bern, Manchester Camerata și Romanian Chamber Orchestra. Alaturi de celelalte evenimente majore ale anului, in Timisoara, festivalul este finantat tot de catre Consiliul Judetean Timis, prin Centrul de Cultura si Arta a Judetului Timis”, a scris Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Din două una. Ori fostul viceprimar al lui Nicolae Robu este dezinformat, ceea ce nu ar da foarte bine, fiind consilier pe probleme culturale al lui Nica, ori el dezinformează cu intenţie. Tertium non datur.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

2 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

2 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

3 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

3 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

4 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

4 ore ago