Politica

Nicu Fălcoi exclude alegerile anticipate, dar îl vede pe Marcel Ciolacu ”fugind” de funcția de prim-ministru pentru imagine

Alegeri anticipate nu vom avea sigur, dar nu e exclus ca Marcel Ciolacă să renunțe la funcția de premier, spune deputatul USR de Timiș, Nicu Fălcoi. E o mișcare pe care PSD o practică de ani buni de zile, mai subliniază deputatul.

Ruperea actualei coaliții nu e exclusă, dar exclusă ar fi organizarea de alegeri anticipate, o soluție pe care Fălcoi o consideră ”imposibilă”.

“În primul rând, alegeri anticipate cred că sunt aproape imposibil de organizat. Nu cred că se va întâmpla, ne apropiem de ultimul an al actualului mandat. Nu cred că în România se poate întâmpla”, spune Fălcoi.

La ce ne putem aștepta, în schimb, este ca Ciolacu să ”dispară” de pe funcția de premier, chiar înainte de alegeri. E o mișcare pe care o practică de mult timp PSD, e de părere deputatul.

“De 25 de ani, cu un an înainte de alegeri, PSD s-a retras de la guvernare, cumva, în locul lui lăsând ori alte partide, ori propunând un guvern tehnocrat. În 2016 au procedat la fel, au lăsat pe altcineva să guverneze ţara doar în prim-plan, întrucât secretarii de stat, miniştrii, directori din ministere, de la agenţii şi deconcentrate erau tot ai lor, dar l-au lăsat pe Cioloş să-şi rupă gâtul şi să aibă pe cine să dea vina. Nu ar fi o noutate pentru noi, să facă la fel şi acum: să iasă Marcel Ciolacu de la guvernare, să spună că el a vrut să reformeze statul român, că sunt reformist de felul meu, dar nu m-au lăsat alţi nenorociţi”, a continuat deputatul USR.

Ar accepta USR să intre la guvernare? Da! Dacă primește postul de prim ministru.

“USR ar intra la guvernare, doar dacă va avea postul de prim ministru. USR nu se fereşte de greu, dar pentru aceasta ar trebui să aibă şi decizia în mână. Nu am stabilit cine ar putea fi acest prim-ministru. Sunt mai multe persoane, începând cu Cătălin Drulă”, a mai declarat Nicu Fălcoi.

Pe de altă parte, Ruben Lațcău. viceprimarul USR al Timișoarei, consideră toate aceste declarații revanșarde între partidele de la putere ca fiind doar un joc de imagine. De asemenea, toate acele informații despre comasarea instituțiilor culturale sau din ate domenii, din ordonanța de reducere a deficitului cel mai probabil nu se vor realiza.

“Chestiunile pe care PNL şi PSD le-au aruncat în spaţiul public sunt pentru a deruta şi pentru a crea starea de angoasă în întreaga ţară, inclusiv prin desfiinţarea instituţiilor de cultură care a născut o mişcare la nivel naţional pentru susţinerea lor. Prin acestea, sunt ţinuţi cu toţii preocupaţi, în timp ce multe din urmările perverse ale ordonanţei (fiscale – n.r.) probabil vor rămâne şi vor afecta autonomia locală. Cred că nu vom avea o rupere a coaliţiei de guvernare în acest an”, a declarat și Ruben Laţcău.

El a mai remarcat că cei de la PNL devin tot mai mult ”buretele” care absoarbe tot ce e negativ din guvernare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

7 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

9 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago