Compania Astrasun Solar din Ungaria a finalizat construcția unei centrale solare hibride cu o capacitate de aproape 130 kWp în Timișoara, potrivit unui comunicat de presă remis Budapest Business Journal, în urmă cu câteva zile.
Centrala solară, dezvoltată de companie, care este listată la Bursa de Valori din Budapesta din decembrie, va furniza, odată pusă în funcțiune, energie 100% curată, regenerabilă, pentru încărcătoarele AC/DC ale mașinilor electrice. Implementarea proiectului este, de asemenea, de o importanță deosebită pentru Astrasun Solar, deoarece compania a implementat o dezvoltare transfrontalieră care combină mai multe tehnologii diferite pentru generarea de energie electrică, cum ar fi stocarea și echilibrarea energiei, încărcarea mașinilor electrice și generarea rețelei, într-o singură unitate tehnică.
Compania a început construcția sistemului solar fotovoltaic cu o capacitate de aproape 130 kWp la începutul anului, pe un șantier de aproape 2.500 mp din Timișoara,care era în stare proastă, plin de moloz. Pentru a derula proiectul într-o manieră sustenabilă și conștientă de mediu, compania a folosit o tehnică care permite ca terenul sterp să fie recuperat de vegetația verde, spre deosebire de sistemul tradițional fotovoltaic solar.
Centrala solară hibridă de 122 kWp, alimentată de un transformator de 20 kV, a fost conectată la o unitate de stocare a energiei după punerea în funcțiune pentru a furniza energie verde pentru încărcătoarele AC/DC pentru încărcarea mașinilor electrice și pentru a compensa fluctuațiile minore ale rețelei și producției.
Structura de susținere a centralei solare a fost fabricată de Ikarus Tech. Compania, care este rezultatul unui parteneriat tripartit cu Műszertechnika-Holding și IK Metál, ca parte a ultimului grup, își propune să devină unul dintre cei mai importanți producători europeni de structuri solare metalice.
„Odată cu implementarea proiectului centralei solare de la Timișoara, am realizat o dezvoltare tehnologică în România care poate servi drept model pentru conectarea la sistem a noilor capacități de energie regenerabilă și a stațiilor de încărcare electrică, chiar și în absența dezvoltării rețelei. De asemenea, este semnificativ pentru că noua centrală solară hibridă pusă în funcțiune va folosi mai multe tehnologii diferite pentru generarea de energie electrică, inclusiv stocarea și echilibrarea energiei, încărcarea mașinilor electrice și generarea rețelei conectate la aceasta.Acest tip de sistem de stocare și încărcare a energiei verzi este unic. serviciu nu numai în Ungaria, ci și dincolo de granițe”, a declarat Attila Keresztes, șeful Astrasun Solar.
Marien Pirtea, liderul PNL Timișoara, a fost unul dintre cei mai matinali politicieni care au…
Conform datelor oficiale ale Autorității Electorale Permanente, în județul Timiș, la ora 9 votaseră 2,82%…
La ora 7.00 au fost deschise secţiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale,…
O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…
Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…
Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…