Afaceri

O companie din Ungaria a realizat la Timișoara o centrală solară pentru alimentarea stațiilor care furnizează curent pentru încărcarea vehiculelor

Compania Astrasun Solar din Ungaria a finalizat construcția unei centrale solare hibride cu o capacitate de aproape 130 kWp în Timișoara, potrivit unui comunicat de presă remis Budapest Business Journal, în urmă cu câteva zile.

Centrala solară, dezvoltată de companie, care este listată la Bursa de Valori din Budapesta din decembrie, va furniza, odată pusă în funcțiune, energie 100% curată, regenerabilă, pentru încărcătoarele AC/DC ale mașinilor electrice. Implementarea proiectului este, de asemenea, de o importanță deosebită pentru Astrasun Solar, deoarece compania a implementat o dezvoltare transfrontalieră care combină mai multe tehnologii diferite pentru generarea de energie electrică, cum ar fi stocarea și echilibrarea energiei, încărcarea mașinilor electrice și generarea rețelei, într-o singură unitate tehnică.

Compania a început construcția sistemului solar fotovoltaic cu o capacitate de aproape 130 kWp la începutul anului, pe un șantier de aproape 2.500 mp din Timișoara,care era în stare proastă, plin de moloz. Pentru a derula proiectul într-o manieră sustenabilă și conștientă de mediu, compania a folosit o tehnică care permite ca terenul sterp să fie recuperat de vegetația verde, spre deosebire de sistemul tradițional fotovoltaic solar.

Centrala solară hibridă de 122 kWp, alimentată de un transformator de 20 kV, a fost conectată la o unitate de stocare a energiei după punerea în funcțiune pentru a furniza energie verde pentru încărcătoarele AC/DC pentru încărcarea mașinilor electrice și pentru a compensa fluctuațiile minore ale rețelei și producției.

Structura de susținere a centralei solare a fost fabricată de Ikarus Tech. Compania, care este rezultatul unui parteneriat tripartit cu Műszertechnika-Holding și IK Metál, ca parte a ultimului grup, își propune să devină unul dintre cei mai importanți producători europeni de structuri solare metalice. 

Odată cu implementarea proiectului centralei solare de la Timișoara, am realizat o dezvoltare tehnologică în România care poate servi drept model pentru conectarea la sistem a noilor capacități de energie regenerabilă și a stațiilor de încărcare electrică, chiar și în absența dezvoltării rețelei. De asemenea, este semnificativ pentru că noua centrală solară hibridă pusă în funcțiune va folosi mai multe tehnologii diferite pentru generarea de energie electrică, inclusiv stocarea și echilibrarea energiei, încărcarea mașinilor electrice și generarea rețelei conectate la aceasta.Acest tip de sistem de stocare și încărcare a energiei verzi este unic. serviciu nu numai în Ungaria, ci și dincolo de granițe”, a declarat Attila Keresztes, șeful Astrasun Solar.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Liceenii din Timişoara au intrat în spaţii interdimensionale şi au creat opere de artă/FOTO

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de…

5 ore ago

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari,…

8 ore ago

Poli Kids Fest vine cu o mulţime de surprize, activităţi distractive şi chiar ridicări cu balonul

Lumea inocenţei şi a copilăriei va fi recreată cu ajutorul UPT în acest weekend. Campusul…

8 ore ago

La Timișoara se pregătesc mai multe eveniment dedicate zilei de 1 Iunie/Foto

Timișoara va avea, cu ocazia zilei de 1 Iunie, o serie de evenimente care sunt…

9 ore ago

Sfârşit tragic pentru un tânăr de 31 de ani, care a murit în bazinul de înot din zona Dacia

Un tânăr şi-a găsit sfârşitul în bazinul de înot din zona Dacia, marţi seara în…

10 ore ago

Gerald Simonis, candidat independent la Primăria Moșnița Nouă: “Banii comunității trebuie cheltuiți pentru nevoile oamenilor”

În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a…

10 ore ago